Search by category:
Egyéb kategória

A környezetvédelmi tárca figyelmeztet: csak idő kérdése, mikor éri el a csehországihoz hasonló vihar Szlovákiát

A környezetvédelmi tárca figyelmeztet: csak idő kérdése, mikor éri el a csehországihoz hasonló vihar Szlovákiát
Balaskó Réka
2021. 06. 25., p – 11:18

2021. június 25., péntek – 12:14
Friss ikon
Off

Törzs

A környezetvédelmi minisztérium szerint a Csehországban bekövetkezett pusztítás a klímaválság eredménye, és csak idő kérdése, hogy mikor éri el hasonló vihar Szlovákiát is.

A klímaválság komoly hatásait és következményeit, amelyeket a globális felmelegedés okoz, láthatjuk a dél-morvaországi eseményeknél, ez súlyos kockázatot jelent a Földön való túlélésre nézve. Régiónkban egyre gyakoribbá válnak majd a szélsőséges időjárás-ingadozások, beleértve a kivételes meteorológiai jelenségeket is” – nyilatkozta a környezetvédelmi minisztérium sajtóosztálya.

GALÉRIA: Képeken a dél-morvaországi tornádó okozta pusztítás

Jégesővel kísért tornádó pusztított csütörtök este Dél-Morvaországban, Hodonín és Břeclav kerületekben. Több község fele szinte teljesen elpusztult.

A tárca ezért szeretné fokozni a globális felmelegedés elleni küzdelemre irányuló erőfeszítéseit, hogy képes legyen elhárítani a klímaváltozás legsúlyosabb hatásait.

A minisztérium hozzátette, hogy 2050-re szeretnék elérni a karbonsemlegességet, ami egy kihívást jelentő, de elengedhetetlen intézkedés, továbbá egy klímaváltozásról szóló törvénytervezetet is létrehoznának  írja a tvnoviny

A környezetvédelmi tárca a tragédia kapcsán őszinte részvétét fejezte ki a túlélőknek, a sérülteknek pedig mihamarabbi felépülést kívánt, továbbá nagyra értékelte a szlovák mentősök gyors együttműködését.

(br, tvnoviny)

Bevezető

A dél-morvaországi tornádóhoz hasonló természeti katasztrófára még nem volt példa az országban. A környezetvédelmi tárca azonban figyelmeztet, hogy csak idő kérdése, mikor jelentkezik ilyen pusztítás Szlovákia területén.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment