Search by category:
Egyéb kategória

Gröhling szerint az oltással hozzájárulhatunk ahhoz, hogy ne kelljen újra bezárni az iskolákat

Gröhling szerint az oltással hozzájárulhatunk ahhoz, hogy ne kelljen újra bezárni az iskolákat
Mészáros Richárd
2021. 06. 26., szo – 12:08

2021. június 26., szombat – 12:39
Friss ikon
Off

Törzs

„Az oltás nemcsak a külföldi nyaralásról szól, hanem az iskolák nyitvatartásáról és biztonságáról. Az egészségünkről, valamint arról, hogy visszatérhessünk a megszokott életünkhöz. Minden egyes személy, aki beoltatja magát, hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok az iskolában tanulhassanak” – mondta Gröhling, aki szerint az iskolákat is érintő intézkedések az egyes járásokon belüli járványhelyzet függvényében alakulnak majd, ez pedig nagyban függ az átoltottságtól. 

A legnagyobb oltottságú járások közé a Pozsonyi, a Besztercebányai és a Kassai tartozik, míg a kevésbé átoltottak közé a Gölnicbányai, a Poltári és a Csacai járás.

„A szakemberek szerint épp a legkevésbé átoltott járásokban keletkezik a legtöbb gócpont, ahol terjedni fog a vírus, ez pedig az iskolák bezáráshoz vezet. Ezt szeretnénk elkerülni” – nyilatkozta.

Bevezető

A kedvezőbb járványügyi helyzet hozzájárulhat ahhoz, hogy az iskolák szeptember után is nyitva maradhassanak. Azokban a térségekben, ahol kevés a beoltottak száma, újra romlásnak indulhat a helyzet a kórházakban és az iskolákban – figyelmeztetett Branislav Gröhling (SaS) iskolaügyi miniszter, hangsúlyozva az oltás fontosságát.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment