Search by category:
Egyéb kategória

Matovič az egészségügyi minisztert okolja, amiért alacsony az oltottak száma Szlovákiában

Matovič az egészségügyi minisztert okolja, amiért alacsony az oltottak száma Szlovákiában
Mészáros Richárd
2021. 06. 26., szo – 13:54

2021. június 26., szombat – 14:08
Friss ikon
Off

Törzs

Matovič szerint utódja, Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő jól megállja a helyét, Lengvarskýval kapcsolatban azonban elmondta, némely döntésével kapcsolatban kétségei vannak. Mint mondta, az orosz Szputnyik V oltóanyag népszerűsítését illetően nagyobb kampányt várt, és attól tart, hogy Szlovákiában az átoltottság aránya nem éri majd el a 40 százalékot. Megjegyezte, a koalíción belül már többször felhívta a figyelmet arra, hogy az intézkedéseket enyhíteniük kéne azok számára, akik beoltatták magukat.

Elmondása szerint a Szputnyik vakcináról kötött szerződést igyekezte úgy megkötni, hogy az a lehető legkedvezőbb legyen. Meggyőződése, hogy a fel nem használt orosz oltóanyagért nem kell majd fizetnünk. Elképzelhetőnek tartja, hogy a vakcinák szavatossági ideje kitolható. 

A pénzügyminiszter elmondta, még nem oltatta be magát, és azt sem szeretné, ha azt kötelezővé tennék mindenki számára. „Meg kell értetnünk az emberekkel, hogy az oltás életeket ment” – tette hozzá. Azt, hogy bizonyos csoportokat kötelezzenek az oltásra, nem zárta ki.

Bevezető
Pozsony |

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter Vladimír Lengvarský egészségügy-minisztert (OĽaNO-jelölt) bírálta, amiért Szlovákiában alacsony a koronavírus ellen beoltottak száma. Elmondása szerint azonban ennek ellenére esélyt ad arra, hogy az egészségügyi tárca vezetője megmutathassa, képes növelni az oltások iránti érdeklődést. 

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment