Search by category:
Egyéb kategória

Megmenekült a nagyszombati autógyár

Megmenekült a nagyszombati autógyár
Mészáros Richárd
2021. 06. 28., h – 19:07

2021. június 28., hétfő – 19:11
Friss ikon
Off

Törzs

A nagyszombati autógyár képviselői egy évvel ezelőtt jelezték, ha nem sikerül megszerezni egy új modell gyártását, akkor csak nehezen tudják elképzelni a gyár további működését. Az, hogy a Stellantis vezetése végül Nagyszombat mellett döntött, nagy szó, hiszen a beruházásért a konszern lengyel, szerb, török és spanyol gyárai is harcoltak.

Nagyszombatban jelenleg a Citroën C3 és a Peugeot 208-as modelleket szerelik össze. A C3 gyártását 2016-ban kezdték el, amely tavaly már a gyár teljes termelésének 53 százalékát tette ki, tehát jelenleg ez a gyár legfontosabb modellje.

Az, hogy milyen újdonságok kerülnek majd Nagyszombatba, egyelőre nem nyilvánvaló. A Stellantis képviselői csupán annyit árultak el, hogy egy teljesen új platformra épülő, B-szegmensbe tartozó kis autókról lesz szó. Az sem nyilvánvaló, hogy teljesen elektromos vagy hibridmeghajtású modellekben gondolkoznak-e. Nem kizárt, hogy a C3 új generációját gyártanák Nagyszombatban, mint ahogy az sem, hogy a konszernhez tartozó Fiat Punto kerülne Nagyszombatba. Az újdonságok sorozatgyártásának kezdetét 2022 őszére tervezik.

Heger nagyra értékelte a sajtótájékoztatón a beruházást, amely az ország számára kulcsfontosságú, hiszen a nagyszombati Stellantis közvetlenül 4500 embert foglalkoztat, ám a beszállító cégekkel együtt további 20 ezer embernek ad állást.

Bevezető
Nagyszombat |

A Stellantis konszern hétfőn hivatalosan is közölte, egy 180 millió eurós nagyberuházást hagyott jóvá a nagyszombati autógyár számára. Ebből fogják finanszírozni a gyárban az új modellek gyártását, Eduard Heger kormányfő szerint jelentős részük elektromos meghajtású modell lesz.

Település / hely
Nagyszombat

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Demecs Péter

Read More

Post Comment