Search by category:
Egyéb kategória

Augusztusban jön a szlovák Tour

Augusztusban jön a szlovák Tour
Lencsés Zoltán
2021. 06. 30., sze – 18:10

2021. július 1., csütörtök – 10:43
Friss ikon
Off

Törzs

A verseny a Tour de France égisze alá tartozik, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a pályát a Touron is tevékenykedő szakértők jelölik ki, valamint az ott használt időmérő rendszereket is alkalmazni fogják.

A L’Etape by Tour de France elnevezésű sorozat 1993-ban született meg Franciaországban és azóta elterjedt a világ különböző pontjain. Ilyen jellegű versenyt korábban többek között Kínában, Brazíliában és Ausztráliában is rendeztek, idén pedig Szlovákián kívül Csehországban, Svájcban és Spanyolországban is debütál. Az esemény célja, hogy a résztvevőknek ízelítőt adjon egy nagy kerékpáros-körverseny hangulatából. „Jelenleg már 500-an jelentkeztek, reméljük, a végső szám 800 és 1000 között leszˮ – mondta Jozef Pukalovič főszervező. Az első napon, augusztus 21-én a gyerekeknek rendeznek versenyt, míg a felnőttek egy 20 km-es távot teljesíthetnek (rangsorolás nélkül).

Másnap a felnőttek két távon (65 kilométeren 750 méter szintemelkedéssel és 117 kilométer 1500 méter szintemelkedéssel) próbálhatják ki magukat. A versenyek Pozsonyban, a Dévényi úton kezdődnek és a Zerge-hegyen (Kamzík) fejeződnek be.

Bevezető

L’Etape Slovakia néven kerékpárversenyt rendeznek augusztus 21. és 22. között Pozsony környékén. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment