Search by category:
Egyéb kategória

Blaha: Ha Matovič a tükörbe néz, Mel Gibsont látja, mi itt Boratot látunk!

Blaha: Ha Matovič a tükörbe néz, Mel Gibsont látja, mi itt Boratot látunk!
Bugár Anna
2021. 06. 30., sze – 19:03

2021. június 30., szerda – 19:50
Friss ikon
Off

Törzs

Az ellenzéki pártok Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszter és Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter után ezúttal Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter leváltását kezdeményezték. A parlamenti vitába az SaS képviselői nem kapcsolódtak be, de Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter kijelentette, a szavazáson ott lesznek a párt képviselői. A kormány, keddi online ülésén, állásfoglalásban kiállt Matovič mellett. A koalíció szerint az ellenzéki pártok a feszültség fokozására, a rend megzavarására és a társadalom destabilizálására használják ki a világjárvány okozta válságot. A jóváhagyott dokumentumban kitértek a Szputnyik V vakcina ügyére is, továbbra is azt állítják, az adott pillanatban az orosz vakcina beszerzése tűnt a legelérhetőbb megoldásnak a válsághelyzetre.

A parlamenti ülés elméletileg kedd estére volt tervezve, de miután a koalíció technikai problémákra hivatkozva egyre későbbre tolta a tárgyalás időpontját, az ellenzéki képviselők felháborodva távoztak a parlament épületéből. Az ülést végül ma délben nyitották meg, Pellegrini nyitóbeszédében élesen bírálta a volt miniszterelnököt, többször adócsalónak nevezte, aki még a „saját diplomamunkáját is lopta”. Emlékeztetett Matovič azon kijelentésére, melyben azt állította, még a családi kasszát is inkább a feleségére bízta, mivel ő nem ért a pénzügyekhez. Pellegrini felrótta az antigéntesztelést is, mely szerinte többet ártott az országnak, mint segített. Rámutatott, Matovič érkezése óta a pénzügyminisztériumból távoznak a szakemberek, ami az állami szféra destrukciójához vezet.

Ezt követően Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter felolvasta a kormány állásfoglalását. Gyimesi György (OĽaNO) az elsők között állt ki pártfőnöke mellett, ismét visszatért az oroszvakcina-vásárláshoz, ami szerinte az adott körülmények között jó döntés volt. Pellegrinit azért bírálta, mert ellenzéki képviselőként nem állt ki nyíltan az oltás mellett. Matovič közel egyórás beszédében ismét az előző kormány bűneit boncolgatta. „A Smer emberei börtönben, az adók pedig az államkasszában” – mondta annak kapcsán, hogy saját jólétük és szabadságuk miatt aggódnak az ellenzéki politikusok. Ľuboš Blaha (Smer) is hozzászólt a pénzügyminiszter felszólalásához. „Mikor reggel a tükörbe néz, Mel Gibsont látja, de mi itt a parlamentben Boratot látunk” – mondta, majd hozzátette, Matovič folyamatosan bűnbakot keres, ahelyett, hogy belátná saját hibáit.

Bevezető
Pozsony |

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter leváltásáról tárgyalt a parlament. A bizalmatlansági indítványt Peter Pellegrini (Hlas) terjesztette a parlament elé.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Bugár Anna

Read More

Post Comment