Search by category:
Egyéb kategória

Horvátországba utaztak a rendőreink – itt segítik a szlovákiai nyaralókat

Horvátországba utaztak a rendőreink – itt segítik a szlovákiai nyaralókat
Mészáros Richárd
2021. 06. 30., sze – 17:23

2021. június 30., szerda – 18:00
Friss ikon
Off

Törzs

A szlovák rendőrök 2008 óta nyaranta szolgálnak Horvátországban. „Ebben az évben a projekt két újdonsággal szolgál. A szlovák egyenruhában szolgáló szlovák rendőröknek lesz szlovák telefonszámuk, a ZSSK először szállítja őket autószállító vonaton Pozsonyból Splitbe” – mondta Katarína Keratová, a Nemzetközi Rendőrségi Együttműködési Iroda igazgatóhelyettese.

A rendőrök két területen fognak szolgálatot teljesíteni. Július 1-jétől július 31-ig az egyik Trogirban, a másik Crikvenicában, július 31-én pedig újabb két rendőr utazik Horvátországba – mondta Katarína Keratová, hozzátéve, hogy ha a szlovákok igénye a horvátországi nyaralásokiránt, több rendőrt küldenek ki.

A polgárok elsősorban közlekedési balesetek vagy egyéb káresemények miatt fordulnak hozzájuk. „Ezek többnyire azért következnek be, mert a turisták elfáradnak a hosszú úton. Leggyakrabban dokumentumok elvesztése, apró lopások és hasonlók miatt van szükségük rendőreink segítségére” – mondta Roman Hájek, az egyik kirendelt rendőr. Tavaly a szlovák rendőrök 161, a pandémiát megelőző évben 219-cel több üggyel foglalkoztak.

Az autószállító vonat hetente kétszer, pénteken és kedden indul, másnap érkezik vissza” – mondta Roman Koreň, a ZSSK igazgatótanácsának elnöke. A szerelvény Pozsonyból tíz, Bécsből pedig további 20 kocsival tud közlekedni, az út Splitig körülbelül 17 órás.

Az szlovák állampolgárok a következő telefonszámon kérhetik a rendőrök segítségét: Split-Dalmácia régió: +421 908 723 526, Primorje-Gorski Kotar régió: +421 908 723 525.

(trend.sk)

Bevezető

A szlovák rendőrök 2008 óta szolgálnak nyaranta Horvátországban. Kedden két szlovák rendőr autószállító vonattal utazott Horvátországba a Szlovák Vasúttársasággal (ZSSK). Trogirban és Crikvenicában fognak szolgálni augusztus végéig.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment