Search by category:
Egyéb kategória

Tilos lesz láncon tartani a kutyát

Tilos lesz láncon tartani a kutyát
Mészáros Richárd
2021. 07. 01., cs – 22:15

2021. július 2., péntek – 07:00
Friss ikon
Off

Törzs

Tilos láncon, kötélen, pórázon tartani a kutyát, kivéve a harci kutyákat és más veszélyes fajtákat. „A kivétel vonatkozik a vemhességük utolsó harmadában levő szukákra, a kölykeit szoptató kutyára, a beteg ebekre és a hat hónapnál fiatalabb kölykökre is” – áll a parlament által elfogadott módosító javaslatban. Ideiglenesen kiköthető vagy pórázon tartható a kutya például a tenyésztelep vagy más helyek takarításakor, etetés közben vagy idomítása közben.

Szintén kivételt képeznek a szolgálati és őrzőkutyák, ha ezt a feladat végzése megkívánja. A törvényt megszegőkre pénzbírságot szabhatnak ki.

A karanténban tartott vagy menhelyen elhelyezett kutyákra vonatkozó előírások is változnak. Ezek az önkormányzat tulajdonába kerültek, ha a gazdájuk három hónap elteltével sem jelentkezett. Az új határidő 45 nap.

A törvénymódosítás 2022.január 1-jén lép életbe.

Bevezető
Pozsony |

Zuzana Čaputová államfő aláírta az állattartási törvény módosítását, melynek értelmében tilos lesz a tenyésztelepeken és a háznál tartott kutyákat tartósan láncra kötni – tájékoztatott Martin Strižinec, az államfő szóvivője. A törvény azonban több kivételt is tartalmaz.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment