Search by category:
Egyéb kategória

Lettországban is lottónyereményekkel biztatják az embereket oltásra

Lettországban is lottónyereményekkel biztatják az embereket oltásra
Mészáros Richárd
2021. 07. 05., h – 22:37

2021. július 6., kedd – 08:00
Friss ikon
Off

Törzs

„Lottósorsolások és játékelemekkel átszőtt egyéb társadalmi motivációs programok a világ számos országában vannak, ezért mi is élünk ezzel a nemzetközi gyakorlattal a legfőbb cél érdekében” – jelentette ki Pavluts.

Mint mondta, a hetente megrendezendő sorsolásokon kisebb, míg a havonta rendezetteken nagyobb díjak kerülnek szétosztásra. Hozzátette, hogy a fődíj akár 100 ezer euró lehet.

A lett tárcavezető elmondta, hogy a sorsoláson azok vehetnek részt, akik a sorsolást megelőző fél évben beoltatták magukat.

Krisjanis Karins lett miniszterelnök arról számolt be, hogy a rigai vezetés még fontolgatja a védőoltások kötelezővé tételét bizonyos foglalkozási csoportok számára, bár konkrétumokat nem említett ezzel kapcsolatban. Az oktatásügyi miniszter ugyanakkor felvetette, hogy a tanárok is felkerülhetnének erre a lajstromra.

Az 1,9 millió lakosú balti államban a járvány kitörése óta meghaladja a 137 653-at az azonosított fertőzöttek száma, akik közül 2528-an elhunytak a kórban. Az oltási kampány december 28-án indult, de eddig a felnőtt lakosság mindössze 32,17 százaléka kapta meg a koronavírus elleni valamelyik vakcina legalább első adagját, míg 30,25 százalékuk a másodikat is.

Bevezető

Lettországban lottósorsolást tartanak 100-tól 100 ezer euróig terjedő pénznyereményekkel, hogy ezzel biztassák az embereket a koronavírus elleni oltás felvételére – közölte Daniels Pavluts lett egészségügyi miniszter hétfőn. A sorsolást augusztusban indítják.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment