Search by category:
Egyéb kategória

A határrezsimet csak a kormány módosíthatja

A határrezsimet csak a kormány módosíthatja
Mészáros Richárd
2021. 07. 06., k – 19:23

2021. július 6., kedd – 19:30
Friss ikon
Off

Törzs

A rendőrség hétfőn, július 5-én kezdte meg az intenzív ellenőrzést, emiatt meghosszabbodott a várakozási idő a határátkelőkön. A belügyminisztérium közleménye szerint főleg a reggeli és a délutáni csúcsidőben kell többet várni az ellenőrzések miatt.

A kormány múlt héten hagyta jóvá a határrezsim módosítását, azzal a céllal, hogy csökkentsék a delta variáns behurcolásának kockázatát. A határ menti térségekben élők közül sokan tiltakoztak az új óvintézkedések ellen.

Az egészségügy-minisztérium kedden kiadott egy közleményt, miszerint az ingázók és a határ túloldalán élők utazását a július 9-től hatályos rendelet nem megnehezíti, hanem éppen hogy könnyíti.

Az egészségügyi tárca állítja, az új rendelet egyszerűsíti az ingázók életét

Pozsony |

A határokon túl élő emberek mozgása július 9-ével egyszerűsödni fog a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) új rendeletének köszönhetően – közölte az egészségügyi tárca az ingázók kritikájával kapcsolatban, amelyet az új intézkedésekkel kapcsolatban fogalmaztak meg.

Bevezető
Pozsony |

Minden, a határokat érintő intézkedés intenzív szakmai eszmecsere eredménye, melyet a központi válságstáb tagjai és a kormánytagok folytattak egymással. A hatályos intézkedéseket a kormány csak rendeletileg módosíthatja. A belügyminisztérium így reagált arra, hogy egyes ingázók bírálják a határokon való átkelés új feltételeit, főleg azt, hogy a kormány lezáratott bizonyos határátkelőket.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment