Search by category:
Egyéb kategória

Heger: A pandémia már 8 milliárd eurónkba került

Heger: A pandémia már 8 milliárd eurónkba került
Balaskó Réka
2021. 07. 09., p – 13:01

2021. július 9., péntek – 13:30
Friss ikon
Off

Törzs

A miniszterelnök a kormány 100. napján tartott beszédében elmondta, hogy az összegből sikerült felkészülniük az oltásra is.

Mikor a közös harcunkra tekintek, melyet a koronavírus ellen vívunk, egy olyan Szlovákiát látok, ami nincs térdre kényszerítve, hanem küzd” – mondta Heger, majd hozzátette, hogy a válságot sokkal jobban kezelte az ország, mint 2009-ben.

A miniszterelnök szerint a gazdaság teljesítménye az EU-s átlagnál kisebb mértékben esett vissza, úgy véli, ezt a korai beavatkozásoknak köszönhetjük.

A miniszterelnök az oltást tartja a pandémia elleni küzdelem egyetlen hatásos fegyverének. „Ha sikerül beoltanunk a lakosság többségét, és ezáltal jelentősen meggyengítenünk a járvány harmadik hullámát, akkor a gazdaság idén visszatér a válság előtti szintre.”  tette hozzá Heger.

A miniszterelnök a jelenlegi politikai helyzetre is kitért. „A bársonyos forradalom óta az egyik legfontosabb mérkőzés zajlik, amelyben a korrupció az ellenfelünk, aki a kenőpénzt pezsgős dobozokba, vagy fóliába csomagolja. Ezt felháborítónak és igazságtalannak tartom, mivel az egyszerű emberek rovására gazdagodtak”  mondta.

Heger szerint teret kell adnunk az tisztességes rendőröknek, ügyészeknek és bíráknak, hogy megkaphassuk a várt igazságszolgáltatást.

(TASR, br)

Bevezető
Pozsony |

Az állam már 8 milliárd eurót költött a koronavírus elleni küzdelemre. A miniszterelnök szerint ennek köszönhetően megakadályozták a tömeges elbocsátásokat, az egészségügy összeomlását és a személyes tragédiák jelentős növekedését is.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment