Search by category:
Egyéb kategória

McGregor vs. Poirier, csapó hármas

McGregor vs. Poirier, csapó hármas
Orosky Tamás
2021. 07. 09., p – 18:27

2021. július 10., szombat – 19:45
Friss ikon
Off

Törzs

McGregor és Poirier először 2014-ben csapott össze, akkor az ír harcos bizonyult jobbnak. A visszavágóra elég sokat kellett várni – többek között McGregor három-három visszavonulását és visszatérését –, de idén januárban újra találkoztak a ketrecben. S kisebb meglepetésre az amerikai már a második menetben lezárta a küzdelmet: Poirier lett az első harcos, aki kiütötte McGregort.
A két 32 éves könnyűsúlyú bunyós mostani meccse előtt szintén megoszlanak a vélemények: a hírek szerint Poirier jobb formában van, viszont McGregor kíméletlen támadó stílusa már sokakon kifogott. 

A sajtótájékoztatón mindenesetre a megszokottnak mondható cirkuszt kerekítették: a provokációt, pszichológiai hadviselést már a párharc részének tekintő ír azonnal belecsapott a dolgok közepébe. „Kilyukasztom a fejét, és a vállain keresztül fogom lehúzni. Ennyi. Szombat éjjel kivert kutyaként fog a ketrec körül sétálgatni” – kiabálta a mikrofonba McGregor. Majd pedig a közös fotózáskor igyekezett a köztük álló két szervező mögül kibújva megrúgni Poiriert. Akin ekkor már nem volt napszemüveg, amit filmes akcióhősökre jellemző flegmasággal tett zsebre a sokadik sértés után…

Hiába koncentrálunk a színpadias elemek helyett a statisztikára, abból sem tudunk semmit kiolvasni: McGregor 27 bunyóból 22-t nyert meg pályafutása során, Poirier mérlege 33/27. Utóbbinak egyébként lehetősége lett volna vb-övért is verekednie, de ő inkább az ír elleni „sorsdöntő” (és jóval jövedelmezőbb) ketrecharcot választotta…

Az UFC 264-es Las Vegas-i eseményének fő meccsére közép-európai idő szerint vasárnap 4.00-kor kerül sor. 

Bevezető

Vasárnap hajnalban (4.00) harmadszor is megverekszik egymással Conor McGregor és Dustin Poirier. A kevert harcművészetek (MMA) két nagymenője már a sajtótájékoztatón egymásnak ment.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Orosky Tamás

Read More

Post Comment