Search by category:
Egyéb kategória

Közel háromezer embert oltottak be a hétvégén előzetes regisztráció nélkül Pozsonyban

Közel háromezer embert oltottak be a hétvégén előzetes regisztráció nélkül Pozsonyban
Mészáros Richárd
2021. 07. 12., h – 16:18

2021. július 12., hétfő – 16:30
Friss ikon
Off

Törzs

„Jó hír, hogy Pozsony megyében még mindig nagy az érdeklődés a védőoltás iránt. Ez azt jelenti, hogy napról napra erősebb a kollektív immunitásunk” – mondta Droba.

Rámutat azonban, hogy az európai felmérések szerint az idősek beoltottságát tekintve lemaradtunk. A megyeelnök ezért arra kéri a lakosokat, segítsenek a környezetükben élő időseknek, például azzal, hogy elkísérik őket oltásra. „Sokakat be lehetne oltani, de vagy nem tudnak regisztrálni, vagy félnek az ismeretlentől, ezért inkább nem jönnek el egyedül az oltóközpontba” – jegyezte meg Droba.

Tomáš Szalay megyei tisztiorvos, a megyei hivatal egészségügyi osztályának igazgatója elmondta, a meghívott 2000 ember 19 százaléka nem jelent meg vasárnap az oltópontokbon, a stadionba azonban 1400 „meg nem hívott, de szívesen látott” személy érkezett, közülük 800-an az első oltásra. „Lazább az orvosok és az ápolók munkarendje. Ha egy nap alatt 4545 oltást tudunk beadni, 3000-nél nem érezzük úgy, hogy leterheltek lennénk” – írta Szalay a közösségi hálón.

Hozzátette, szombaton ismét regisztráció nélkül, Pfizer vakcinával fognak oltani a futballstadionban. „Vasárnap pedig talán szabadnapos leszek. 20 hét után ez lesz az első szabadnapom” – jegyezte meg Szalay.

Bevezető
Pozsony |

2 900 embert oltottak be a hétvégén előzetes regisztráció nélkül a pozsonyi nemzeti futballstadionban (NFŠ) lévő nagy oltóközpontban – tájékoztatott a közösségi hálón Juraj Droba, Pozsony megye (BKS) elnöke. Az érdeklődők hétfő délután is megkaphatják az oltást regisztráció nélkül.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment