Search by category:
Egyéb kategória

Heger nem váltja le Mikulecet

Heger nem váltja le Mikulecet
Mészáros Richárd
2021. 07. 15., cs – 22:14

2021. július 16., péntek – 07:00
Friss ikon
Off

Törzs

„Ha a František I., a Pénzügyi Igazgatóság volt elnöke és Branislav Zurian, a NAKA volt igazgatója közötti állítólagos párbeszédet rögzítő felvétel valódi is, semmi olyan releváns információt nem tartalmaz, amelynek alapján megalapozottan korrupt magatartással lehetne gyanúsítani Roman Mikulecet, aki akkoriban a katonai hírszerzést vezette” – áll a kormányhivatal állásfoglalásában.

A közlemény szerint a jelenlegi kabinet semmilyen módon nem avatkozik bele a bűnüldöző szervek munkájába. „A bűncselekmények felderítése a törvényekkel összhangban teljes mértékben a bűnüldöző szervek hatáskörébe tartozik, függetlenül attól, hogy azokat a mai ellenzék vagy a koalíció tagjai követték-e el. A törvény egyformán érvényes mindenkire” – zárul az állásfoglalás.

A Smer csütörtökön felszólította a miniszterelnököt, hogy hívja vissza a hivatalából a belügyminisztert. Az ellenzéki párt azokra a médiaértesülésekre hivatkozott, melyek szerint a Pénzügyi Igazgatóság volt elnöke Mikulec megvesztegetéséről beszélt. A Smer szerint ebben az esetben nem lehet elegendő a miniszter cáfolata. Felhívta a figyelmet, hogy jelenleg több vádlott is csupán egyetlen „vezeklő” személy vallomása miatt van előzetes letartóztatásban.

Mikulec a csütörtöki sajtótájékoztatóján elutasította a Smer vádjait.

Bevezető
Pozsony |

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő nem szándékozik eleget tenni a Smer felszólításának, nem váltja le Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminisztert.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment