Search by category:
Egyéb kategória

Fülek a a belvárosban található bérházak közötti közterület teljes felújítását tervezi

Fülek a a belvárosban található bérházak közötti közterület teljes felújítását tervezi
Hegedűs Norbert
2021. 07. 17., szo – 13:24

2021. július 17., szombat – 13:30
Friss ikon
Off

Törzs

A 2021. július 8-án (csütörtökön) a városi hivatalban megtartott lakossági fórumon a város vezetősége felvázolta tervezetét a Sládkovič, a Vasúti és a Park utcák által közrefogott közterület felújításáról. Agócs Attila polgármester tájékoztatott, hogy a széles körű felújításra részben az Integrált Regionális Operatív Program (IROP) anyagi támogatását szeretnék felhasználni. „Kidolgoztunk egy projektet, melyben javasoljuk a zöldövezet teljes, valamint a környező járdák és közvilágítás teljes felújítását. A játszótér komplex felújítását is tervezzük, mert a múlt politikai rendszer által kiépített vaskonstrukciók már nem felelnek meg az előírásoknak” – közelítette meg a témát a polgármester, és hozzá tette, hogy ebben a térségben felújításra kerülne a parkoló is. „A projekt megvalósításának teljes összege előreláthatólag 250-300 ezer euró. Az építőipari árak rendkívül gyors emelkedése mellett ez az összeg valószínűleg magasabb lesz. Sikeres elbírálás esetén a város az összeg 5 %-ával járulna hozzá a tervezet megvalósításához” – fűzte hozzá.

Az extrém hőség miatt a lakossági fórumon a részvételi arány alacsonyabb volt a vártnál, de a megbeszélés így is eredményes volt. „Több hozzászólást is meghallgattunk, amelyeket megfontolunk a tervezet esetleges megvalósítása folyamán, például ami a szemetes kukák számát illeti. Több kérdésre is válaszoltunk ezzel a városrésszel kapcsolatban, például az éppen folyamatban lévő magángarázsok építéséről, ami nem függ össze ezzel a projekttel” – egészítette ki a polgármester.

A kérvények leadásának határideje július vége. Jóváhagyása esetén a felújítási munkálatok a jövő évben zajlanak majd.

Bevezető

Sok önkormányzatnál aktuális téma a volt politikai rezsim alatt épült városi lakótelepek környékének felújítása, mivel már nem felelnek meg a mai kor követelményeinek. Füleken az elmúlt években a következő elemek felújításába invesztáltak a legtöbbet: utak, új parkolók, óvodák felújítása, valamint új lakótelepi játszóterek. Legújabban az önkormányzat támogatásból tervezi a város központjában található lakótelepi bérházak közötti közterület komplex újjáépítését.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment