Search by category:
Egyéb kategória

Közel 350 futó Pereden

Közel 350 futó Pereden
Orosky Tamás
2021. 07. 19., h – 18:22

2021. július 21., szerda – 08:22
Friss ikon
Off

Törzs

Fantasztikus! – mondta lapunknak a számok világába merülve Zilizi Gyula főszervező, aki elárulta, hogy 188 felnőtt és 150 gyerek állt rajthoz. – Utóbbi óriási szám, hiszen tavalyhoz képest hatvannal többen voltak, és nemcsak helybeliek, hanem a régió többi településéről is jöttek. Amúgy is versenyünk Dél-Szlovákia mellett szinte az egész országból csalogatott futókat, még Kelet-Szlovákiából is, nem beszélve a pozsonyi ŠKP és a besztercebányai Dukla profijairól, akik kitűntek a mezőnyből. Mindez bizonyítja és a visszajelzésekből is kiderül, hogy versenyünk egyre nívósabb, népszerűbb és nagyobb sikernek örvend.” 

Három táv várt a felnőttekre. A fő számban, 10 km-en rajt-cél győzelmet aratott Marek Lenčéš, a pozsonyi ŠKP futója, ideje 33:14, a nők között a besztercebányai Dukla színeiben induló Lucia Vlčáková nyert (38:17). „A profik mindent vittek. Hiába jött újra elsőségért a két tavalyi legjobb – a férfiaknál Miroslav Borovka, a nőknél a pannonhalmai Szekeres Anna –, nem sikerült ismételniük. Más szintű versenyzők szorították őket a második helyre, Szekeres Anna egyéni csúcsa sem volt elég a sikerhez” – magyarázta a főszervező. 

5 km-en a férfiaknál – szintén rajt-cél győzelemmel – René Valent (behame.sk, 17:13) végzett az élen az érsekújvári AC színeiben futó Szarka Gergő előtt, a nőknél Michaela Salayová (Malacká bežecká ekipa, 20:06) érte el a legjobb időt. „Kicsit csalódást okozott a 3 km-en megrendezett boldogságfutás és gyaloglás, csak pár buzgó peredi tette meg a távot. A helybeliek többsége ugyanis 5 és 10 km-re váltott, és elég népes volt a peredi indulók száma, különösen a Spartan-csoportból voltak sokan.” 

Bevezető

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Peredi Tízes utcai futóverseny, melynek hatodik felvonásán újra megdőlt a részvételi csúcs. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
J. Mészáros Károly

Read More

Post Comment