Search by category:
Egyéb kategória

Popsztár a Fehér Házban

Popsztár a Fehér Házban
Mészáros Richárd
2021. 07. 20., k – 18:23

2021. július 20., kedd – 19:35
Friss ikon
Off

Törzs

Kigondolta volna pár hónappal ezelőtt, hogy Joe Biden minden követ megmozgat majd, hogy egy tizennyolc éves lánnyal fényképezkedhessen a Fehér Házban. Az ilyen dolgok általában fordítva történnek: mindenki kezét-lábát töri, hogy közös fotón szerepeljen az amerikai elnökkel. Csak egy lehetséges magyarázatot találtam: van, aki jelenleg Bidennél is népszerűbb az Egyesült Államokban.

Olivia Rodrigo Amerika egyik legnagyobb tinisztárja. Mesebeli karriert futott be pár év alatt: Disney-sorozatok gyerekszínészéből cseperedett „fiatal énekesnővé”.

A nagyvilág idén januárban ismerte meg a nevét, amikor első dala az amerikai és a brit hivatalos lista élén debütált. Ez a bravúr eddig csak egy valakinek sikerült, a One Direction egyik tagjának. Olivia igazi pophercegnő, Britney Spears óta a legnagyobb robbanást produkálta a piacon. A közösségi platformokon 28 millió követője van, természetesen nagyrészt a saját korosztályából, akik csüngnek minden szaván. Ki lenne nála jobb eszköz az oltási hajlandóság növelésére?

Ezt a kérdést nem én tettem fel és válaszoltam meg, hanem a Fehér Ház illetékesei, akik belátták, hogy bár Dr. Anthony Fauci, az elnök vezető orvosi tanácsadója rendkívül népszerű figura, kevésbé mutatós, mint Olivia Rodrigo. Ráadásul gyakrabban szerepel a képernyőn, mint Győrffy Pál és Müller Cecília együttvéve, az emberek nyilván megunták már a látványát, új ingerekre vágynak. Fauci elismert virológus, tudományos érvekkel támasztja alá mondanivalóját, de közérthetően, az utca emberének szintjén beszél, minek köszönhetően egy csomó embert meggyőzött az oltás fontosságáról. De többet, úgy látszik, nem tud már meggyőzni, úgyhogy ideje volt stratégiát váltani. Szóval múlt héten már ő is ott pózolt Olivia Rodrigo mellett a Fehér Ház hivatalos fotóin és videóin. Az angyalarcú lányka papírról felolvasott egy szívhez szóló szöveget, arra biztatva Amerika népét – de főleg saját rajongóit –, hogy oltakozzanak, ha jót akarnak maguknak és az országnak.

Egyelőre nincs mérhető adat arról, mennyien vették komolyan Olivia bölcs tanácsait, intelmeit. Az viszont tény, hogy az általa viselt rózsaszín-fekete kockás Chanel-kosztümöt, és a hozzá választott fehér luxuscipőt órák alatt elkapkodták a webáruházakból. A legnépszerűbb amerikai hírportálok pedig a mondanivaló helyett azt elemzik, vajon mit akarhatott kifejezni a pophercegnő azzal a kosztümmel, amely feltűnően hajaz Jackie Kennedy legendás dallasi öltözékére. Szóval lehet, hogy fordítva sült el a fegyver, csak azért, mert a stylist túl feltűnőre dizájnolta az üzenet közvetítőjét.

Vannak tévéreklámok, melyeket az ember akárhányszor szívesen megnéz, de fogalma sincs, mit hirdetnek. Egyszerűen túl jól sikerültek – a kreativitás, a képi ötletek, a színészi játék, az ütős szlogen vagy a fülbemászó zene eltereli a figyelmet magáról a termékről. A Fehér Ház valószínűleg így járt Olivia Rodrigóval. És lám, milyen fura az élet: két divatcég is úgy szedte meg magát, hogy egy fillért sem költött reklámra.

Bevezető

Olivia pophercegnő, a legjobb eszköz az oltási kedv növelésére.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Juhász Katalin

Read More

Post Comment