Search by category:
Egyéb kategória

Döntetlent ért el a Slovan a Young Boys ellen

Döntetlent ért el a Slovan a Young Boys ellen
Hegedűs Norbert
2021. 07. 21., sze – 22:32

2021. július 21., szerda – 22:32
Friss ikon
Off

Törzs

Az első emlékezetes megmozdulás a 6. percben történt, de a labdarúgáshoz nem sok köze volt, sokkal inkább a karatéhoz. Ulisses Garcia emelte magasra a lábát és találta el veszélyesen Jurij Medveděv arcát.

A járványügyi előírások lehetővé tették, hogy 1000 szurkoló jelen legyen a Téglamezőn, de pár perccel a mérkőzés előtt úgy tűnt, ennek a felét sem éri el a nézőszám, ám a kezdésre mégis „telt ház” lett, és a Slovan szurkolói focihangulatot csináltak.

Az első veszélyes helyzet a hazaiak kapuja előtt játszódott le, 28-30 méterről járt szabadrúgás a Bernnek, amit Michael Aebischer tekert kapura, és Adrián Chovannak bizony nagy bravúrt kellett bemutatnia.

Jurij Medveděv nem tudta folytatni a mérkőzést a Garciától kapott rúgás után, helyére a 30. percben Lukáš Pauschek érkezettHat perccel később Garcia lőtt kapura, de Chovan könnyedén védett, azonban a Young Boys mezőnyfölénye egyre nagyobbá vált, a Slovan nem tudta hosszabb időre megtartani a labdát. A 38. percben a vendégek 17-es számú játékosa Siebatcheu kapott sárgát, Chris Kavanagh játékvezető jó érzékkel vette észre, hogy fegyelmeznie kell, mert kezdett eldurvulni a mérkőzés.

Az első Slovan helyzet a 38. percben jött, amikor Zmrhal került szembe Von Ballmoos kapussal, de a vendégek hálóőre nagyot védett. Az első játékrész végén ifj. Weiss és Ratao kevergetett a berniek tizenhatosában, de túlkombinálták így az ígéretes helyzetből semmi nem lett. A másik oldalon egy beadás után Mambimbi került helyzetbe, de a hazai védők blokkolták.

A második játékrész 51. percében óriási Slovan helyzet alakult ki: ifj. Weiss beadása veszélyesen csapódott a kapu elé, ahol mint egy flippergolyó pattogott ide-oda a labda, de végül szerencsésen tisztáztak a vendég védők. Nem sokkal később Csavrics csúsztatott kapura, de nem talált célt.

A második félidőt keményebb letámadással kezdte a Slovan, aminek a 60. percben mutatkozott meg az igazi veszélye egy eladott labda után. Elia rázta le magáról Kankavát, a kifutó Chovan mellett is elpöckölte a labdát, a beadását Siebatcheu készítette le lövésre, de Sierrot sikerült blokkolniuk a hazaiaknak.

A 60. perc után visszaállt az első félidőben is megszokott látvány: a svájciak birtokolták többet a labdát és domináltak a mezőnyben, de nagy helyzetig Sierro lövése után nem jutottak.

Pár perccel a beállása után Ezekiel Henty villant meg: a bal oldalon tört be a tizenhatosba és egy életerős lövéssel tornáztatta meg Von Ballmoos kapust.

A 90. percben Siebatcheu lódult meg Bozsikov mellett, a vendégek csatára gyanús körülmények mellett esett el, de a játékvezető sípja néma maradt. A 4 perces ráadásban a Bern beszorította a hazaiakat, de az eredmény nem változott, maradt a 0:0. Ezzel teljesen nyitott maradt a továbbjutás sorsa, döntés egy hét múlva, szerdán Bernben lesz. 

Bevezető

A pozsonyi Téglamezőn 0:0-s döntetlent ért el a Slovan labdarúgócsapata az esélyesebbnek tartott svájci gárda, a Young Boys Bern ellen a Bajnokok Ligája-selejtezőjének 2. fordulójában az első mérkőzésen.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Mészáros György

Read More

Post Comment