Search by category:
Egyéb kategória

Ma folytatódik a parlament rendkívüli ülése

Ma folytatódik a parlament rendkívüli ülése
Mészáros Richárd
2021. 07. 23., p – 22:40

2021. július 24., szombat – 08:00
Friss ikon
Off

Törzs

A rendkívüli ülés során arról a jogszabálymódosítás-csomagról is szavaznak, amelyet Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter terjesztett be. A szóban forgó jogi keret lehetővé teszi, hogy a magyarországi rendszerhez hasonlóan, a járványhelyzet súlyosbodása esetén az éttermekbe, a sporteseményekre, templomokba, de a tömeges kulturális rendezvényekre is oltási igazolvánnyal, vagy legfeljebb 72 órás negatív teszttel, esetleg a betegség leküzdését igazoló dokumentummal, egyszóval digitális oltási igazolvánnyal lehessen csak belépni. A járványhelyzet romlása esetén azzal, hogy az említett szolgáltatások igénybevételét a Covid-igazolvány felmutatásához kötik, el szeretnék kerülni az érintett vállalkozások újbóli bezárását.

Az elektronikus igazolványban tárolható tesztekért ugyanakkor valamennyit a polgároknak is fizetnie kellene. Ha az intézkedésre szükség lenne, annak konkrét formájáról a Covid-automata alapján az országos tiszti főorvos dönthetne. 

A Sme rodina ellenzi

Bár Lengvarský szerdán még arról beszélt, a törvényjavaslatot támogatja a koalíció, péntek délután a Sme rodina bejelentette, a módosításra nemmel fognak szavazni. Addig ugyanis nem hajlandóak támogatni azt, amíg az nem tartalmaz kedvezőbb feltételeket az oltatlanok számára. Boris Kollár, a parlament házelnöke, a Sme rodina vezetője az ellenzéki pártokhoz hasonlóan arról beszélt, elutasítják, hogy az embereket az alapján különböztessék meg, kaptak-e oltást, vagy sem. Egyben a határokon keresztül ingázó oltatlanok tesztelési kötelezettségét is kifogásolta.

(mr, czg)

Bevezető
Pozsony |

Milan Laurenčík (SaS), a parlament alelnöke péntek este berekesztette a parlament rendkívüli ülését. Az ülés, amelynek egyik központi pontját a Covid-útlevél használatáról szóló törvénymódosítás alkotja, kilenc órakor kezdődik.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment