Search by category:
Egyéb kategória

Nem tud ellenállni a hűtőszekrénynek? Néhány tipp az elhízás ellen

Nem tud ellenállni a hűtőszekrénynek? Néhány tipp az elhízás ellen
Hegedűs Norbert
2021. 07. 23., p – 12:43

2021. július 23., péntek – 15:00
Friss ikon
Off

Törzs

1. Csipegetnivaló

Tegyen egészséges csipegetnivalót nyitott tálakba, amelyek varázslatosan vonzzák az ujjait. Szőlőt, olajbogyót, sárgarépa-karikákat vagy kemény sajtkockát nassoljon.

2. Üvegben és műanyagban

Tárolja az egészséges ételeket átlátszó üveg- és műanyag edényekben, hogy vonzza a szemét.

3. Fekete-fehér

A hűtőszekrényben lévő összes étel dobozára ragasszon papírt, amelyre felírta, hány kalóriát tartlmaznak az ételek. Első pillantásra világos lesz, mit válasszon, ha nem akar meghízni.

4. Ne tartsa szem előtt

A legjobb, ha a zsíros sajtokat, felvágottakat és édességeket nem hűtőszekrényben tartjuk, vagy ha mégis, átlátszatlan edényekben az alsó fiókokban.

5. Okos családok

Tartsa a fehérjét együtt – természetesen az alacsony zsírtartalmú sajtokat, túrót és tejet a tojás, a tofu, a baromfi sonka és a főtt hús mellett. Minden a polcon legyen zöldség.

6. Zöldségek a szemnek

Nem támad gusztusa arra, amit nem lát! Ne tároljon zöldséget és gyümölcsöt az alsó fiókban. Vajon ott tovább maradnak frissek? Ezen már nem kell gondolkodnunk, mert ha szem előtt vannak, elfogyasztjuk őket, mielőtt veszítenének a vitamintartalmukból.

7. Intő kép!

Tegyen figyelmeztetésként egy merész képet – vagy olyant, amelyet önmagáról készített, amikor még csak kacérkodott azzal a gondolattal, hogy lefogy, vagy egy idegenről készült fotót, amelyen teltebb – a hűtőszekrényre vagy egyenesen a hűtőbe. Az ajtóra erősített elriasztó képet csak nappal látja, viszont a hűtőbe tett kép este is kedvét szegi az egészségtelen, hizlaló ételek fogyasztásától.

8. Plusz egy jó tanács

Alul tárolja a nyers húst és a halat. Hagyja a leveleket a zöldségeken, azok hosszabb ideig frissek és vonzóbbak maradnak, nem fonnyadnak össze, mielőtt elfogyasztaná.

Ideális a zöldségeket, a gyümölcsöket és a tejtermékeket 3 Celzius-fokon a hűtős középső polcain vagy az alsó fiókokban tárolni.

(zdravie)

Bevezető

Gondolkodott már azon, miért van mindig gusztusa egészségtelen dologra, amikor kinyitja a hűtőszekrényt?

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment