Search by category:
Egyéb kategória

A tömegrendezvényeken kültéren is kell szájmaszk vagy reszpirátor

A tömegrendezvényeken kültéren is kell szájmaszk vagy reszpirátor
Hegedűs Norbert
2021. 07. 26., h – 14:48

2021. július 26., hétfő – 15:00
Friss ikon
Off

Törzs

Erre a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) emlékeztetett.  

A felső légutak eltakarása minden középületen belül kötelező, és ez érvényes többek között a tömegközlekedésre és a taxiszolgáltatásra is. A reszpirátor mellett szájmaszkot, kendőt és sálat is lehet használni.

Az említett szabály alól kivételt kapnak a 6 éven aluli gyermekek, az óvodások és a más hasonló létesítményt látogató gyermekek, az autizmus valamely formájában szenvedő személyek, a mentális vagy hallási fogyatékosság középső vagy súlyos formájában szenvedők, a sporttevékenységet végzők, illetve a menyasszony és a vőlegény az esküvőn.

A kivétel a művészeti tevékenységet végző művészekre is vonatkozik, továbbá a dokumentumfilmek szereplőire a forgatáson, a jelnyelvi tolmácsokra, illetve azokra az alkalmazottakra, akik maguk vannak a munkahelyükön.

A kivétel az éttermek vendégeire is vonatkozik az ételek és italok fogyasztása idején, továbbá a természetes és mesterséges fürdőhelyek, az akvaparkok és a wellnessközpontok látogatóira is – kül- és beltéren egyaránt. Ezenkívül a szépségápolással foglalkozó létesítményekben sem kell szájmaszk vagy reszpirátor az arc ápolása idején.
 

Bevezető

Kötelező a szájmaszk vagy a reszpirátor használata a tömegrendezvényeken, kültéren is, még ha a Covid-automata szerint már minden járás zöld színű is Szlovákiában.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment