Search by category:
Egyéb kategória

Hűsöljünk Budapesten idén nyáron

Hűsöljünk Budapesten idén nyáron
szabolaci
2021. 07. 27., k – 00:45

2021. július 27., kedd – 09:00
Friss ikon
Off

Törzs

1. Látogassunk el egy történelmi fürdőbe Budapest híres a termálvizeiről. A folyó mindkét oldalán számos történelmi fürdő található. A legtöbb termálfürdőnek van kültéri medencéje, ahol alacsonyabb a vízhőmérséklet. Mártózzunk meg az ikonikus Széchenyi fürdő kültéri medencéiben, és lazuljunk a sakkpartnerekkel a Városliget szívében. Ha egy másik klasszikus fürdőt szeretnénk megismerni, nézzük meg a Gellért fürdő pihentető, hűvös vizű kinti medencéit. Lehet, hogy ebben a szezonban nem lesznek hullámok, de a budai hegyek és egy ikonikus szálloda veszi majd körül.

Nincs messze a Rudas fürdő, amelynek kinti jacuzzija a Dunára és a Gellért-hegyre nyújt kilátást, hogy élvezhessük a naplementét. A Lukács fürdő szintén remek lehetőség. Itt is vannak hűs vizű medencék, amelyek régi épületek közé ékelődtek be, itt pihenő és úszkáló helyiekkel is találkozhat.

 

2. Pihenjünk egy strandfürdőben

Budapesten rengeteg szabadtéri, frissítő vizű strandfürdő várja a strandolókat. A legkönnyebben talán a Palatinus érhető el a Margitszigeten, közvetlenül Buda és Pest között. Itt több nagy medence, csúszda és egy speciális medence található, amely óránként „hullámfürdőként” működik. Mivel Magyarországnak nincs tengeri kijárata, ez a legközelebbi lehetőség arra, hogy élvezzük a hullámokat. Ha inkább úszásra és nem gumimatracon való heverészésre vágyunk, a közeli Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda is remek választás.

Egy rövid kirándulás a belvároson kívülre, és máris a budai oldal északi részén található Római parton találjuk magunkat. Sétáljunk a Duna mentén, és élvezzük a friss ételeket és a laza hangulatot, vagy látogassunk el a Római Strandfürdőbe, ahol több csúszda és medence is található buja zöld környezetben.

A Dagály egy lazább hangulatú és kisebb szabadtéri strandfürdő az Árpád híd közelében a pesti oldalon. A szépen gondozott, több medencét magába foglaló területen kapcsolódhatunk ki, mielőtt visszatérnénk a városba.

Az egész család jól fog szórakozni az Aquaworld vízi parkban, amely beltéri és kültéri medencékkel, számos csúszdával, hullám- és szörfmedencével, valamint szórakoztató vízi szolgáltatásokkal büszkélkedhet.

 

3. Úszás természetes vízben

A Lupa Beach nagyszerű hely egy egész nap eltöltésére. Nagy homokos strandot, pálmafákat, napozóágyakat és számos étkezési lehetőséget találunk a területen. Itt élvezhetjük a vízi sportokat, vagy hűsölhetünk a tóban, amely egykor bányaként üzemelt. A Nyugati pályaudvarnál lévő Vapiano étteremtől transzferjárat indul, amely kivisz a strandra, de autóval, tömegközlekedéssel vagy kerékpárral is eljuthatunk oda.

Bár a Dunában nem ajánlott úszni, mivel a hajók miatt nagy lehet a forgalom, van egy biztonságos és védett terület, ahol élvezheti ezt a hatalmas folyót. A 2021 nyarára megnyitott Sho Beachen élvezheti a folyóban való fürdőzést, pihenhet a nyugágyakon és ínyenc strandételeket majszolhat a popup éttermekben. A strand Budapest déli részén található, de tömegközlekedéssel is megközelíthető. Sétáljon végig a sétányon, és csodálja meg Budapest legmagasabb épületét, amely itt épül.

 

4. Hűsöljünk egy barlangban

Tudta, hogy Budapest a barlangok városa? A Várnegyed alatt barlangok és pincék labirintusa található, amelyek egykor menedékként, bortárolóként vagy börtönként szolgáltak.

A Sziklakórház egyedülálló földalatti látványosság, amely egykor atombunker volt, és amelyet vezetett túra keretében látogathat meg, hogy átélje a 20. század egy korszakát.

Néhány természetes barlangban is hűsölhetünk. Fedezzük fel a Pál-völgyi-barlangot, amelynek állandó hőmérséklete 11 fok, vagy túrázhatunk a sziklaformák között a közeli Szemlőhegyi-barlangban, ahol mesevilág vár ránk.

 

5. Látnivalók, ahol hűsölhetünk

A városban néhány ikonikus és kevésbé ismert látványosságot is találhatunk a hűsölésre.

A Szabadság téren található egy szökőkút, ahol a vízsugarak velünk együtt mozognak, miközben végigmegyünk köztük. A helyi gyerekek élvezettel szaladgálnak ki-be, és biztos, hogy mi is megállunk majd, hogy felfrissüljünk.

A Margitsziget a fákkal és a medencékkel egész évben nagyszerű hely. A sziget déli végéhez közeli zenélő szökőkútnál óránként fényjátékot és zenés show-műsort láthatunk.

Menjünk fel a budai hegyekbe a Zugligeti libegővel. Itt kirándulhatunk és túrázhatunk a Normafa környékén árnyas fák között.

Gondoskodjunk a folyadékpótlásról, használjunk fényvédőt, és élvezzük a budapesti nyarat!

Bevezető

Mögöttünk az idei nyár első hőhulláma, ez pedig ráébreszt bennünket arra, milyen kellemes tud lenni egy-egy hűsölés. Például a csodás Budapesten. Most öt frissítő ötlettel és sok tanáccsal szolgálunk, hogy hogyan élvezzük és tegyük emlékezetessé a nyarat a magyar fővárosban.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Szabó Laci

Zárt tartalom – Bevezető

Mögöttünk az idei nyár első hőhulláma, ez pedig ráébreszt bennünket arra, milyen kellemes tud lenni egy-egy hűsölés. Például a csodás Budapesten. Most öt frissítő ötlettel és sok tanáccsal szolgálunk, hogy hogyan élvezzük és tegyük emlékezetessé a nyarat a magyar fővárosban.

Read More

Post Comment