Search by category:
Egyéb kategória

Sztárunk a VASÁRNAPBAN: Cserhalmi György

Sztárunk a VASÁRNAPBAN: Cserhalmi György
Mayer-Ázsoth Réka
2021. 07. 26., h – 09:30

2021. július 26., hétfő – 09:30
Friss ikon
Off

Törzs

Pesti otthonában kevéske időt töltött a koronavírus-járvány megjelenése óta. Jól érzi magát a Balaton közelében. Szeretik a helybeliek. Segítenek is neki, ha kell. „Jól van, Gyurka, holnap jövünk!” – ígérik. De itt a holnap az egy hónap múlva van, nevet jóízűen a Kossuth-díjas művész.

Van kisebb falu is a környéken, mondja. Kisörspuszta. Összesen egy lakosa van. Ő maga a polgármester. Kékkúton már kocsma sincs. Megszűnt. Egyutcás falu egy nagyobbacska dombbal, ami a helybeliek szemében már hegyecske. Szőlővel és présházakkal, holland, osztrák, német betelepültekkel.

 

Milyen az élet egy háromszáz éves házban? Az írás hogy megy? Hol tart a memoárjával? Bírja még a tempót, hogy naponta ír? Írni könnyebb, vagy visszaolvasni? Hány kilométerre van Kékkút Budapesttől? El tud képzelni egy gyökeres változtatást az országban? A százhúsz éves magyar film nagykönyvében külön fejezet illeti meg Jancsó Miklóst, Fábri Zoltánt és Makk Károlyt, hogyan emlékszik a közös munkára? Hogyan vélekedik róla Wim Wenders, a híres német filmrendező?

A már megvásárolható Vasárnapban ezekre a kérdésekre is választ kapnak Szabó G. László interjújában.

Bevezető

Háromszáz éves házban, hatvankét lakosú faluban, Kékkúton él Cserhalmi György.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment