Search by category:
Egyéb kategória

Az egészségbiztosítók a külföldi gyógyfürdőzés kiadásait is térítik

Az egészségbiztosítók a külföldi gyógyfürdőzés kiadásait is térítik
Macsicza Mark
2021. 07. 30., p – 19:42

2021. július 30., péntek – 19:55
Friss ikon
Off

Törzs

Külföldi gyógyfürdőben is részt lehet venni gyógykezelésen. Először a biztosító jóváhagyására van szükség. „Ezt követően a páciens részt vesz az általa választott külföldi gyógyfürdő gyógykezelésén, kifizeti a költségeket, majd kérvényezi a biztosítónál az összeg refundálását. A biztosító az egészségügyi ellátásért kifizeti a szlovák szolgáltatók megállapodás szerinti szerződéses árának átlagát” – magyarázta Beáta Dupaľová Ksenzsighová, az Union Egészségbiztosító szóvivője.

Nincs nagy érdeklődés a külföldi gyógyfürdők iránt. „2020-ban az Általános Egészségbiztosító (VšZP) 14 ügyfelének hagyta jóvá a külföldi gyógykezelés összegének térítését. 2021-ben a VšZP eddig hét ügyfélnek hagyta jóvá a külföldi gyógykezelés kifizetését” – pontosított Matej Neumann, a VšZP szóvivője.

Még ennél is kevesebb érdeklődőt tart nyilván a Dôvera Egészségbiztosító. „Tavaly hat kérvényt hagytunk jóvá, ebben az évben pedig egyelőre egyet sem kaptunk” – közölte Matej Štepianský, a biztosító PR-szakembere.

Bevezető

Szlovákián kívül az Európai Unió tagországaiban is lehet gyógyfürdőbe látogatni. Az egészségbiztosítók térítik a gyógykezelés árát, noha nem feltétlenül a teljes összeget. Erre a három egészségbiztosító emlékeztette a TASR-t.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment