Search by category:
Egyéb kategória

A kormányfő anyagi segítséget ígért az áradás sújtotta Bélapataka községnek

A kormányfő anyagi segítséget ígért az áradás sújtotta Bélapataka községnek
Hegedűs Norbert
2021. 07. 31., szo – 09:53

2021. július 31., szombat – 11:00
Friss ikon
Off

Törzs

„A legjobb és leghatékonyabb megoldás a megelőzés, ez egy olyan dolog, amelybe be kell fektetnünk. Természetesen, ilyen esetekben én is igyekszem segíteni a kormányfői tartalékból. A polgármester úr jelenleg a károkat méri fel, meglátjuk, milyen összeg születik, és eszerint majd én is szívesen hozzájárulnék a község megsegítéséhez a kormányfői tartalékból merítve” – mondta Heger.

Szerinte az a fontos, hogy az állam valós és rendszerszintű lépéseket tegyen a megelőzés területén. „Özönvízszerű esőzésekre a későbbiekben is számítani lehet, de jó, ha a községek úgy készülnek fel erre, hogy ne szenvedjenek komoly károkat” – tette hozzá.

Bélapatakát július 25-ről 26-ra virradó éjjel egy hirtelen jött áradás sújtotta. A Nyitrica megáradt mellékágai és az erdőkből lefolyó víz pincéket és családi házakat öntött el, megrongálta a helyi utakat, és a víz több szórványtelepülést is elvágott a külvilágtól. A keletkezett károk összegét még nem állapították meg, Miloš Cúcik polgármester több százezer eurós károkról beszél.

A kormányfő csütörtökön (július 29.) és pénteken munkaúton vett részt a felső-nyitrai régióban. Meglátogatta a Szlovák Villamos Műveket, a cégelyi (Cigeľ) bányát, a privigyei Nestlé társaságot, és a koronavírus-járvány harmadik hullámának összefüggésében a bajmóci (Bojnice) kórházba is ellátogatott.

Bevezető

A privigyei járásbeli Bélapataka község anyagi segítséget kap a kormányfő tartalékából a múlt heti hirtelen jött áradás által okozott károk eltávolítására. Ezt Eduard Heger (OĽANO) kormányfő ígérte meg pénteken a községben tett látogatása során.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment