Search by category:
Egyéb kategória

Tokió 2020 – Nyolcadik lett a női kardcsapat

Tokió 2020 – Nyolcadik lett a női kardcsapat
Hegedűs Norbert
2021. 07. 31., szo – 09:15

2021. július 31., szombat – 09:51
Friss ikon
Off

Törzs

A Katona Renáta, Márton Anna, Pusztai Liza, Battai Sugár összeállítású együttes a dél-koreaiaktól és a házigazda japánoktól elszenvedett vereség után egy újabb ázsiai rivális, Kína ellen lépett pástra, és 45-30-ra alulmaradt.

A kilenc asszó közül mindössze egyet sikerült megnyernie a teljesen szétesett magyar csapatnak, az utolsó előtti párban Battai 6-5-re verte a rivális csereemberét, az ekkor beállt Kuo Ji-csit, de egyébként kínai fölényt hozott a mérkőzés.

„Az elvesztett negyeddöntő után nagyon letargikus állapotba kerültünk. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy bekerüljünk a négy közé, ami a célunk volt. Sajnos a mai teljesítményünk ennyire volt elég – nyilatkozott Katona Renáta. – Természetesen szerettük volna megnyerni az alsóági meccseinket, de úgy éreztem, hogy még mindig a Dél-Korea elleni összecsapás hatása alatt voltunk. Nagyon elkeseredtünk, hogy nem sikerült azon győzünk.”   

Ez volt az utolsó magyar érdekeltégű szám vívásban, a sportági küldöttség egy-egy arany- (Szilágyi Áron), ezüst- (Siklósi Gergely) és bronzérmet (férfi kardcsapat) nyert, illetve egy negyedik (Márton Anna), egy hetedik (női tőrválogatott) és egy nyolcadik (női kardválogatott) helyet szerzett a japán fővárosban.
     
    Eredmények:
    női kard, csapatverseny:
    ————————
    elődöntő:
Orosz olimpiai csapat-Koreai Köztársaság 45-26
Franciaország-Olaszország 45-39
    az 5. helyért:
Japán-Egyesült Államok 45-43
    a 7. helyért:
Kína-Magyarország 45-30
    korábban:
    negyeddöntő:
Koreai Köztársaság-Magyarország 45-40
Orosz olimpiai csapat-Japán 45-34
Franciaország-Egyesült Államok 45-30
Olaszország-Kína 45-41
    az 5-8. helyért:
Japán-Magyarország 45-42
Egyesült Államok-Kína 45-35

Bevezető

A magyar női kardválogatott az utolsó mérkőzését is elvesztette, így a kilences mezőnyben a várakozást alulmúlva a nyolcadik helyen végzett a fegyvernem szombati csapatversenyében a tokiói olimpián.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment