Search by category:
Egyéb kategória

A helyzet nem változik, minden járás továbbra is zöld besorolású

A helyzet nem változik, minden járás továbbra is zöld besorolású
Hegedűs Norbert
2021. 08. 02., h – 10:09

2021. augusztus 2., hétfő – 10:30
Friss ikon
Off

Törzs

A Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) arra emlékeztetett, hogy bár minden járás a zöld fázisban van, a megelőzéssel kapcsolatos intézkedések továbbra is érvényben vannak. Néhány kivételtől eltekintve most is kötelező a felső légutak eltakarása a középületek beltereiben, a tömegközlekedés járatain, a taxiban stb. A reszpirátoron kívül szájmaszkot, kendőt és sálat is lehet használni. A szájmaszk vagy reszpirátor viselése a tömegrendezvényeken is kötelező, a kültereket is beleértve.  

Az ún. zöld járásokban rendezett lakodalmakon, halotti torokon, ünnepségeken és más éttermi összejöveteleken, szükség van 72 óránál nem régebbi, negatív RT-PCR vagy LAMP-tesztre, vagy 24 óránál nem régebbi negatív antigéntesztre. A tömegrendezvényekre, akvaparkokra, fitnesszközpontokra, illetve a színházakra, mozikra, koncertekre vagy más művészi jellegű rendezvényekre továbbra is érvényesek a korlátozások.
 

Bevezető

Nem változik a járások járványügyi besorolása Szlovákiában – a Covid-automata szerint hétfőtől minden járás zöld színű marad, azaz továbbra is a megfigyelési szint lesz érvényben.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment