Search by category:
Egyéb kategória

Álhírek terjednek arról, hogy Čaputová és von der Leyen egy titkos társasághoz tartoznak, amelynek Hitler is a tagja volt

Álhírek terjednek arról, hogy Čaputová és von der Leyen egy titkos társasághoz tartoznak, amelynek Hitler is a tagja volt
Balaskó Réka
2021. 08. 02., h – 15:52

2021. augusztus 2., hétfő – 16:30
Friss ikon
Off

Törzs

A rendőrség tájékoztatott a közösségi médián az újabb összeesküvés-elméletről, amelynek központjában Ursula von der Leyen és Čaputová találkozásán készült fotó áll. A képen úgy tűnik, mintha az elnökök keresztbe tett kézzel köszöntötték volna egymást, ami a konspirátorok szerint annak a jele, hogy egy titkos társasághoz tartoznak, amelynek Hitler is a tagja volt.

A konspiráció abszurditása miatt nem terveztünk rá reagálni. A felvételen nyilvánvaló, hogy a köztársasági elnöknek nincs keresztbe téve a keze. Nonverbális szempontból ez az őszinte és kölcsönös tisztelet gesztusa” – írták a rendőrök, akik elmondták, hogy amikor a konspirációba a pápát is belekeverték, akkor eldöntötték, nem hagyják szó nélkül a dolgot.

Mikor a pápa keresztje is az összeesküvés-elmélet részéve vált, úgy határoztunk, megcáfoljuk az álhírt. A nyilvánosan elérhető információk alapján a pápa keresztjén a Jó Pásztor alakja jelenik meg, Jézus Krisztust ábrázolva. A pásztor a vállára veszi az elveszett juhot, és őrzi az egész nyájat. A keresztbe tett karok gesztusa egyáltalán nem jelenik meg rajta, csak az összeesküvők nem képesek közelebbről megnézni a képet, és főleg képtelenek információkat gyűjteni és ellenőrizni” – tette hozzá a rendőrség.

(br)

Bevezető

Az összeesküvés-elméletek gyártóinak azon akadt meg a szeme, hogy a köztársasági elnök és az Európai Bizottság elnöke keresztbe tett kézzel köszöntötték egymást, a konspirátorok végül még a pápát is belekeverték.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment

Generated by Feedzy