Search by category:
Egyéb kategória

Bringabusszal a vízpartra, két megyén keresztül

Bringabusszal a vízpartra, két megyén keresztül
Ibos Emese
2021. 08. 02., h – 18:45

2021. augusztus 3., kedd – 08:53
Friss ikon
Off

Törzs

A Nagyszombat Megyei Idegenforgalmi Szövetség igazgatója, Agáta Mikulová a bringabuszok elindításával kapcsolatban elmondta, örül, hogy újabb szolgáltatást adnak át a megyében. „Célunk, hogy megmutassuk a helyieknek és az idelátogatóknak, mit kínál ez a régió. A Csallóköz Európa legnagyobb folyami szigete és ivóvízlelőhelye, amely számos kirándulási lehetőséget rejt magában, például a Kis-Duna menti kerékpárutakat, a jókai, a dunatőkési és a tallósi vízimalmot, továbbá természeti kincseket, gazdag állat- és növényvilágot. A bringabusszal szeretnénk újabb lehetőséget adni az aktív pihenésre, gasztronómiai élmények felfedezésére” – fogalmazott Agáta Mikulová. 

Jozef Viskupič megyeelnök hangsúlyozta, a Szenc és Csölösztő között közlekedő bringabusz legalább két megyét, Pozsony és Nagyszombat megyét köti össze, de Somorjánál az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárúton is folytatni lehet a kerekezést. „A szabadidő hasznos eltöltésére nyújtott lehetőségek a megyék feladatai közé is tartoznak. Úgy érzem, sikeresnek nevezhető a Víztől vízig tele élményekkel (Od vody k vode so zážitkami) nevű projekt, amely a Nagyszombat, az élmények megyéje program része. A bringabusz egy speciálisan kialakított autóbusz, amelynek egyik felében kerékpárállványok találhatók, valamint a rollerrel és görkorcsolyával közlekedők is utazhatnak rajta” – tájékoztatott a megyeelnök.

Az érdeklődők augusztusban minden szerdán 9.00-kor és 13.30-kor utazhatnak Szencről Jóka érintésével Csölösztő felé, vissza pedig 12.30-kor és 18 órakor indul a bringabusz. Jegyet az autóbuszon lehet venni. Gyermekeknek 3 éves korig ingyenes, 16 éves korig 75 cent a menetjegy, felnőtteknek 1,50 euró. A menettérti jegyek ára a feltüntetett árak duplája. 

Bevezető
SZENC/JÓKA/CSÖLÖSZTŐ |

Bringabusz közlekedik augusztus minden szerdáján kétszer Szenc és Csölösztő között Jóka érintésével. A Nagyszombat megye által működtetett buszjárattal a helyi turizmust, a környék szépségeit szeretnék népszerűsíteni, ismertté tenni.

Címkék

Település / hely
SZENC/JÓKA/CSÖLÖSZTŐ

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Tornyai Bianka

Read More

Post Comment