Search by category:
Egyéb kategória

Korčok: Magyarország vezetői tartsák tiszteletben a Szlovák Köztársaságot

Korčok: Magyarország vezetői tartsák tiszteletben a Szlovák Köztársaságot
Hegedűs Norbert
2021. 08. 04., sze – 14:25

2021. augusztus 4., szerda – 14:42
Friss ikon
Off

Törzs

Ezt Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminiszter jelentette ki, reagálva Kövér László magyar házelnök e heti somorjai látogatására és kijelentéseire. Kövér a kitelepített magyarok emlékművének leleplezésén vett részt. A TASR hírügynökséget a Szlovák Kül- és Európai Ügyek Minisztériumának sajtóosztálya tájékoztatta szerdán.

„Csalódott vagyok, amiért Budapest folyamatosan üzenget és kioktat minket a közös történelmi témákkal összefüggésben. Határozottan elutasítom, hogy a második legmagasabb magyar közjogi méltóság igényt tartson arra, hogy Szlovákiában prezentálja a történelemmel kapcsolatos nézeteit” – jelentette ki Korčok.

Megjegyezte, hogy Szlovákia hivatalos képviselői is prezentálhatják a szlovák álláspontot, beleértve Magyarország történelmi szerepét. „Mégsem teszünk így, és főleg nem magyarországi rendezvényeken. Részben a Magyarország iránti tiszteletből, de azért sem, mert a második világháború utáni elrendezés egyszer és mindenkorra lezárt ügy. Ami pedig a kapcsolatainkat illeti, a jelenre és a jövőre akarunk összpontosítani. Ennek része a mai békés együttélés is a magyar nemzetiségű polgártársainkkal” – hangsúlyozta Korčok.

A miniszter ezért arra kérte a magyar vezetőket, hogy „óvatosan fogalmazzanak, ne zavarják meg a békés együttélést és egyenrangú partnerként tiszteljék a Szlovák Köztársaságot” – tette hozzá.

GALÉRIA: A kitelepített lakosokra emlékeznek Somorján

Somorja |

Ma kora este felavatták a Somorjáról Kitelepített Magyarok Emlékművét.

Bevezető

Az a mód, amellyel Magyarország vezető tisztviselői újra és újra megnyitják a történelmi kérdéseket, ellentétes Magyarország deklarált szándékával, miszerint jó kétoldalú kapcsolatra törekszik Szlovákiával. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment