Search by category:
Egyéb kategória

Pozsonyban újabb tüntetések várhatók, Kotleba a főváros teljes lezárásával fenyegetőzik

Pozsonyban újabb tüntetések várhatók, Kotleba a főváros teljes lezárásával fenyegetőzik
Balaskó Réka
2021. 08. 04., sze – 12:12

2021. augusztus 4., szerda – 12:30
Friss ikon
Off

Törzs

Csütörtökön és pénteken a múlt hetihez hasonló tüntetésekre készülnek Pozsonyban. Marián Kotleba azonban nagyobb blokádra készül, és egész Szlovákia területéről szeretné bevonni az embereket. „Ezúttal sokkal több közlekedési dugó lesz” – mondta videójában a pártelnök. A tüntetőket több helyről buszokkal szállítaná a fővárosba és frissítőket is ígért nekik – írja a tvnoviny.sk.

Kotleba szerint a múlt heti tüntetések sikeresnek bizonyultak, és azt állítja, a tiltakozásokat szervező aktivisták őt kérték meg, hogy tájékoztasson a folytatásokról.

A rendőrség közben a tüntetések kapcsán biztonsági intézkedésekre készül. „Az eddigi információk szerint Pozsonyban két nyilvános tüntetés lesz – az egyiket bejelentették, a másikat nem, a nyilvánosságot elsősorban a közösségi médián ösztönzik arra, hogy részt vegyenek a tüntetéseken” – mondta Michal Szeiff a Pozsonyi Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

A többi gyülekezéshez hasonlóan a rendőrség a következőknél is a törvénynek megfelelően fog beavatkozni.” – tette hozzá Szeiff.

A közlekedési rendőrök figyelni fogják a közúti forgalmat. „Felszólítjuk a sofőröket, hogy kerüljék a gyülekezési pontokat, és tartsák tiszteletben a rendőrség utasításait” – közölte a szóvivő.

GALÉRIA: Több százan tüntetnek az elnöki palota előtt
2021. 07. 29., cs – 10:11
Hegedűs Norbert
Gallery images

Leírás

TASR-felvételek

(br, tvnoviny)

Bevezető

Csütörtökön (8.5.) és pénteken (8.6.) újabb tiltakázosokra számíthatnak a főváros lakói. Marián Kotleba, az ĽSNS ellenzéki párt elnöke közben Pozsony lezárásával fenyegetőzik.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment