Search by category:
Egyéb kategória

Heger is reagált a Kövér-botrányra

Heger is reagált a Kövér-botrányra
Mészáros Richárd
2021. 08. 07., szo – 13:29

2021. augusztus 7., szombat – 13:50
Friss ikon
Off

Törzs

A közlemény szerint Heger a június 29-ei Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszterrel és Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminiszterrel közös, Budapesten tett látogatásán a Szlovákia és Magyarország közti jó kapcsolatok fenntartását hangsúlyozta. „Magyar félről is hasonló érdeklődésről biztosítottak eziránt” – írja.

„Éppen ezért sajnálom az elmúlt napok szlovák-magyar kapcsolatokba bekövetkezett változást, amelyet Kövér László magyar házelnök somorjai látogatása és kijelentései okoztak. Ezek feszültséget gerjesztenek, és aláássák a jó és barátságos szomszédi viszonyokat” – áll a közleményben.

Szlovákia és Magyarország a kilencvenes években aláírt egy szerződést a barátságos együttműködésről, amelynek célja, hogy új szintre emelje a két nemzet közti kapcsolatokat – emlékeztetett Heger. Hozzátette: kormánya ennek hagyományát szeretné folytatni.

Mint írja, a jövő hét folyamán Dél-Szlovákiában tesz látogatást, ahol a régiók és a lakosok képviselőivel tárgyal majd arról, miként segíthetné a kormány az itt élők életét.

Bevezető
Pozsony |

Eduard Heger (OĽaNO) sajnálja, hogy az elmúlt napokban rossz irányt vettek a Szlovákia és a Magyarország közötti kapcsolatok.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment