Search by category:
Egyéb kategória

Sztárunk a VASÁRNAPBAN: Derzsi Réka

Sztárunk a VASÁRNAPBAN: Derzsi Réka
Mayer-Ázsoth Réka
2021. 08. 09., h – 08:55

2021. augusztus 9., hétfő – 08:55
Friss ikon
Off

Törzs

Három futó előadása van még a prágai Švanda Színház műsorán, köztük az, amelyben Lída Baarovát, a harmincas évek híres cseh színésznőjét játssza, aki Joseph Goebbelsszel, a második világháborús náci rendszer hírhedt propagandafőnökével folytatott szerelmi viszonyt. Zdeněk Jiráskýval forgatott Kryštof című filmje még bemutatásra vár, de lélekben már a következő filmszerepére készül Mira Fornay rendezésében, akivel a velencei fesztiválra is eljutott Kisrókákban dolgozott először. Tavaly március óta reklám- és vizsgafilmekbe is hívták, s bár a járványhelyzet miatt színházban ritkábban játszott, elfoglaltsága így is volt bőven.

 

Könnyen viseli ezt a színészi feladatokban ínséges időszakot? Mikor és miért érezte szükségét a kolostorbeli lelki gyakorlatoknak? Moziznak a kolostorban? Milyen filmeket néznek meg? Hogyan került a konyhára? Hány személynek főzött? Főzött már valaha ennyi embernek? És bevonult a magyar konyha a csehországi kolostorba? Hogyan oldja meg a lelki gyakorlatát? Amíg rotyog a pörkölt, elugrik meditálni? Nem csodálkoznak a kolostor konyhájában, hogy színésznő áll a tűzhely mellett? Hogyan fogadta a férje, amikor bejelentette neki, hogy lelki gyakorlatokra fog járni egy vidéki kolostorba? Nem mondta, hogy mellette is élvezheti a csendet, vagy hogy inkább neki öntse ki a lelkét? Hogy viseli a szülőfalujától, a családjától elszakító távolságot?

A már megvásárolható Vasárnapban ezekre a kérdésekre is választ kapnak Szabó G. László interjújában.

Bevezető

Állandó változás az életem.” Így foglalja egy mondatba az eltelt egy év történéseit Derzsi Réka, a tíz éve Prágában élő, Nagyszarván felnőtt, Pozsonyban diplomázott színésznő.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment