Search by category:
Egyéb kategória

A kormány több mint 5 millió eurót különít el a pápai látogatás előkészítésére

A kormány több mint 5 millió eurót különít el a pápai látogatás előkészítésére
Mészáros Richárd
2021. 08. 10., k – 21:04

2021. augusztus 11., szerda – 08:00
Friss ikon
Off

Törzs

Az ötmillió eurót meghaladó támogatásból a Szlovák Püspöki Konferencia 72 000 eurót kap, melyet a résztvevők regisztrálásának biztosítására fordíthat. További mintegy 41 000 eurót költhet a látogatás logisztikai-adminisztratív oldalának biztosítására. Az egyik legnagyobb pénzcsomagból (csaknem 487 ezer euróból) az eperjesi görögkatolikus érsekség gazdálkodhat, az összegből az eperjesi városháza előtti istentisztelet költségeit fogják fedezni.

A római katolikus egyház és a pozsonyi érsekség több mint 780 ezer eurót fordíthat a pápai látogatás előkészítésére, valamint a sasvári (Šaštín) szertartás lebonyolítására. A második legnagyobb pénzcsomagot – több mint 640 ezer eurót – a kassai érsekség kapja, melyből a Lokomotíva stadionban és a Luník IX lakótelepen tartandó szertartásokkal összefüggő műszaki szolgáltatások költségeit fogja téríteni.

Ferenc pápa szlovákiai látogatása szeptember 12-től 15-ig fog tartani. A fővároson kívül Kassát és Eperjest is felkeresi, valamint részt vesz a sasvári búcsún is.

Bevezető
Pozsony |

A pápai látogatás előkészítésére a kormány több mint 5,4 millió eurót különít el. A miniszterek a keddi online ülésükön jóváhagyták azt is, hogy szeptember 6. és 15. között a Szlovák Fegyveres Erők legfeljebb 1300 tagját helyezzék készenlétbe minden nap. Sugárzási, kémiai és biológiai vizsgálatok elvégzésére szolgáló speciális műszaki berendezések és három helikopter alkalmazását is engedélyezték.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment