Search by category:
Egyéb kategória

Már szeptember végén bezárhatnak egyes iskolákat a járvány miatt

Branislav Gröhling oktatási miniszter a jelenlegi járványszámok alapján úgy véli, akár már szeptember végén, október elején ismét be kell zárni egyes iskolákat az alacsony átoltottságú járásokban. A fertőzöttek száma már most emelkedésnek indult ezekben a régiókban az agresszívebb delta variáns miatt.
Tavaly október végéig maradhattak nyitva az oktatási intézmények.

AZ ALACSONY ÁTOLTOTTSÁGÚ JÁRÁSOKBAN SZINTE BIZTOSAN BEZÁRJÁK AZ ISKOLÁKAT

Az új iskolai Covid-automatát egy hét múlva ismerteti a tárca, a magasabb átoltottságú járások máris kérték a minisztériumtól, hogy a működtetésénél vegyék figyelembe a régió átoltottságát.
Gröhling ma azért tartott sajtótájékoztatót, mert ifjúsági szervezetek bevonásával újabb oltási kampányt indítottak a fiatalok körében. Felhívásához csak a kormánypártok, illetve a parlamenten kívüli szlovák pártok ifjúsági szervezetei, továbbá különféle diákszervezetek csatlakoztak, a parlamenti ellenzéki pártok ifjúsági tagozatai nem.
A miniszter elmondta, jelenleg a 12–17 éves korosztály 19 százaléka van beoltva koronavírus ellen.   Pozsony áll a legjobban (43%), majd a Szenci járás (38%), továbbá Bazin (35%), Malacka, Dunaszerdahely és Zsolna (27%), valamint Besztercebánya, Trencsén és Nagyszombat (26%) következik. A sort 6-8 százalékos átoltottsággal zárják a következő járások: Mezőlaborc, Nagyrőce, Rimaszombat, Gölnicbánya, Losonc, Poltár, Nagykürtös és Felsővízköz (Svidník).

Gröhling ismét megkért minden pedagógust, hogy oltassa be magát, mivel a pedagógustársadalom átlagéletkora és a beoltatlan diákok miatt a kockázatos csoportba tartoznak. Múlt heti adat szerint az iskolaügyi alkalmazottak 66 százaléka van beoltva, ami egyébként jócskán meghaladja az országos átlagot.

Az ifjúsági szervezetek is támogatják a védőoltásokat

 

Már szeptember végén bezárhatnak egyes iskolákat a járvány miatt” című cikkünk a #site_linkoldalon jelent meg.

Post Comment