Search by category:
Egyéb kategória

EKL: a zsolnaiaknak fegyelem, az Újpestnek bravúr kell a továbbjutáshoz

EKL: a zsolnaiaknak fegyelem, az Újpestnek bravúr kell a továbbjutáshoz
Lencsés Zoltán
2021. 08. 11., sze – 18:18

2021. augusztus 12., csütörtök – 17:17
Friss ikon
Off

Törzs

A zsolnaiak optimistán, míg az újpestiek és a nagyszombatiak nehezebb helyzetben várják a labdarúgó Európa-konferencialiga-selejtezők 3. fordulójának mai visszavágóit.

Még nem dőlt el
A zsolnaiak az odavágón 1:0-ra győzni tudtak Kazahsztánban, a Tobol Kosztanaj otthonában. Mivel a hazaiak mezőnyfölényben játszottak és a legtöbb statisztikában felülmúlták a zsolnai együttest, Pavol Staňo vezetőedző óvatosságra int. „Még csak a félidőnél járunk. Nagyra becsüljük az idegenbeli győzelmet, hiszen az ellenfél egyenlíthetett volna. Reméljük, a szurkolóink remek atmoszférát teremtenek számunkra és kiharcoljuk a továbbjutást.ˮ

A találkozó az STV 2-n élőben lesz követhető. Ha a zsolnaiak továbbjutnak, akkor a Celtic–Jablonec Európa-ligás párharc vesztesével küzdenek meg a konferencialiga csoportköréért. 

A Maccabi az esélyesebb
„Hátul el kell kerülnünk az egyéni hibákat, elöl pedig könyörtelennek kell lennünk. Ha ez sikerül, és lesz egy kis szerencsénk, lehetséges a továbbjutás az esélyesebb ellenféllel szembenˮ – szögezte le Michal Gašparík, a Spartak Trnava trénere.
Csapata hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen, de a visszavágóra egy magabiztos győzelemmel hangolt, miután a Fortuna Liga hétvégi fordulójában 4:0-ra legyőzte az újonc liptószentmiklósiakat.
A mérkőzést az STV 3 közvetíti. Továbbjutás esetén a nagyszombatiakra újabb keleti út várna, ellenfelük a kazah Sahtyor Karagandi lehet a csoportkörbe jutásért.

Nagy bravúr lenne
Az Újpest váratlanul nagyszerű első félidőt produkált múlt héten a nagy esélyes FC Basel ellen a Szusza Ferenc Stadionban és 1:0-s vezetéssel vonult szünetre. A folytatásban már kiütközött a svájci csapat nagy nemzetközi rutinja, amely 2:1-re megfordította a mérkőzést.

Az Újpestiek továbbjutása így több szempontból is bravúr lenne: a hátrány mellett egyrészt négy sérült játékosuk nélkül utaztak el Svájcba, másrészt a lila-fehérek ebben az évezredben még sosem éltek túl két kört a nemzetközi kupaporondon.

A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. (TASR, lz)

Bevezető

Két szlovák és egy magyar együttes van még versenyben a harmadik számú európai labdarúgókupában, de közülük igazán nagy esélye csak a zsolnai MŠK-nak van a következő fordulóba jutásra.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Read More

Post Comment