Search by category:
Egyéb kategória

Pozsonyban van a legtöbb beoltott, nem fenyegetnek bezárások

Pozsonyban van a legtöbb beoltott, nem fenyegetnek bezárások
Mészáros Richárd
2021. 08. 11., sze – 16:06

2021. augusztus 11., szerda – 16:14
Friss ikon
Off

Törzs

„Pozsonyban van beoltva a legtöbb idős ember, ezért nem fenyeget, hogy a főváros a fekete zónába kerül és be kellene zárni az üzleteket és a vendéglőket” – jegyezte meg Vallo.

Kitért arra, hogy a fővárosiak többsége az oltás, vagyis saját maga és a környezete megóvása mellett döntött. „Egyúttal hozzájárultak ahhoz, hogy ha nehezebb idők jönnek, mert kétségtelenül jönnek, közösségként akkor is elviselhetőbbé tehetjük az életet városunkban, ezért pedig köszönet jár mindenkinek, aki beoltotta magát” – jelentette ki a főpolgármester.

Az új Covid-automata értelmében öt riasztási fokozat lesz: zöld (megfigyelés), narancssárga (készültségi), piros (elsőfokú fenyegetettség), bordó (másodfokú fenyegetettség), fekete (harmadfokú fenyegetettség). Egy-egy járás besorolásakor figyelembe fogják venni azt is, hogy az 50 évnél idősebb lakosok mekkora hányadát oltották már be az adott régióban. Minél több embert oltottak be ebből a korosztályból, annál nagyobb lesz az esély, hogy az adott régió jobb besorolást kap, és a fertőzöttek számától függetlenül ott enyhébb óvintézkedések lépnek életbe.

A szolgáltatók maguk dönthetik majd el, hogy csak a beoltottakat, a negatív tesztet felmutatókat, illetve a Covid-19 betegségen átesetteket szolgálják-e ki, vagy másokat is. Ezt előre be kell jelenteniük, az egyes kategóriákra más-más intézkedések vonatkoznak majd.

Bevezető
Pozsony |

Pozsonyban a legmagasabb az átoltottság az egész lakosság és az idősek körében is, ezért bennünket nem fenyeget az üzletek és a vendéglátóhelyek bezárása – szögezte le Matúš Vallo főpolgármester az új Covid-automata kapcsán. Helyesli, hogy az intézkedéseket az adott régió és az idősebb generációk átoltottságához igazítják.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment