Search by category:
Egyéb kategória

A Barcelona edzője szerint Messi távozása fájdalmas, de nem szabad a múltban élni

A Barcelona edzője szerint Messi távozása fájdalmas, de nem szabad a múltban élni
Mészáros Richárd
2021. 08. 14., szo – 14:45

2021. augusztus 14., szombat – 14:48
Friss ikon
Off

Törzs

„Tekintettel arra, hogy Messi mennyit tett a klubért, a távozása fájdalmas minden Barcelona-szurkoló számára, de a jelenben kell élnünk, és nem a múltban. Az emberek sokat beszélnek róla, de ez a képességei és a hatékonysága miatt normális” – mondta Koeman a szombati sajtótájékoztatón.

Hozzátette, itt az ideje, hogy a jövőbe tekintsenek, hiszen vasárnap a Real Sociedad otthonában megkezdik szereplésüket a spanyol élvonal új idényében.

„Izgatott vagyok az új szezon előtt, és remélem, hogy a szurkolóink is lelkesek. Messi többé nem lesz velünk, de még mindig nagyon erős a csapatunk. Nem kereshetünk kifogásokat, játszani kell és nyerni” – magyarázta a holland tréner.

Az argentin csatár 2000 óta játszott a barcelonai együttesben, 2004 óta volt a felnőtt keret tagja, de június végén lejárt a szerződése. A klubnak és a játékosnak is egyértelmű szándéka volt a közös folytatás, meg is egyeztek, hogy aláírják az új megállapodást, ám ez „pénzügyi és strukturális akadályok”, vagyis a spanyol labdarúgóliga szabályzata miatt végül nem történhetett meg. Az új megállapodását öt szezonra tervezték, és eddigi fizetésének csupán a felét kapta volna, de így sem felelt volna meg a La Liga fizetési maximumokra vonatkozó rendelkezéseinek.

A Paris Saint-Germainbe igazolt 34 éves támadójátékos 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett a katalánok színeiben, mindkettő klubrekord. A Bajnokok Ligáját négyszer, a klubvilágbajnokságot és az európai Szuperkupát három-három alkalommal, a bajnokságot tízszer, a Király Kupát és a spanyol Szuperkupát egyaránt hétszer nyerte meg.

Számtalan egyéni díja közül – a hat Aranylabdán kívül – kiemelkedik a hat európai Aranycipő és a nyolc spanyol gólkirályi cím.

Ronald Koeman szombaton elmondta, hogy Pedri és Eric García játszhat a Real Sociedad ellen, annak ellenére, hogy mindketten szerepeltek a tokiói olimpia labdarúgótornájának döntőjében, ráadásul előtte a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon is pályára léptek.

Néhány fontos játékos ugyanakkor hiányozni fog a katalánok közül: Marc-Andre ter Stegen térdműtét után gyógyul, Ousmane Dembélé izomproblémával küzd, Sergio Agüero pedig várhatóan októberig nem futballozhat.

Bevezető

Ronald Koeman, az FC Barcelona vezetőedzője szerint bár Lionel Messi távozása fájdalmas, de a hatszoros aranylabdás csatár már a klub múltjának a része, a játékosoknak pedig a jelenben kell élniük.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment