Search by category:
Egyéb kategória

180 euróba kerül a tanévkezdés

180 euróba kerül a tanévkezdés. Sőt, lehet, hogy még mélyebben kell a pénztárcába nyúlniuk a szülőknek. Főleg a kiselsősök szüleinek, hiszen nekik mindent egyszerre kell megvenni, a nagyobb gyerekeknek viszont jó esetben maradtak tavalyról tanszereik, iskolatáskájuk stb…

Józan számítások szerint sem lehet 180 eurónál olcsóbban megúszni a tanévkezdést, de az összeg jóval magasabb is lehet, elég csak arra gondolni, hogy íróasztal kell az iskolakezdő gyereknek.
További kiadás rögtön szeptemberben (majd az egész tanévben) az iskolai étkezés (bár erre adóbónuszt kap a dolgozó szülő, a hátrányos helyzetben levő gyerek pedig ingyen étkezhet), valamint a szakkörök, edzés, művészeti iskola…

Ha a szülő nem kezdte fokozatosan megvásárolni a tanszereket, most alaposan meglepődhet, a végösszeg biztosan meghaladja azt, amire számít. Az a szülő jár a legjobban, akinél már tavaly karácsonyra meghozta a Jézuska az új iskolatáskát. Most meg már érdemes kivárni az augusztus végi, szeptember eleji akciós kínálatot: így lesz a legolcsóbb.

ÍZELÍTŐ A TANSZERLISTÁRÓL

Füzetek, szótárfüzet
Színes papír – készlet
A4-es és A3-as rajzlapok az egész tanévre
Zsírkréták
Vízfesték – jobb minőségű
Temperafesték (csupán 6 színű)
Színes ceruzák + faragó
Háromoldalú töltőtoll (2 darab)
Papírvágó olló (1 darab)
Gyurma
Ragasztó
Tintapatron (1 darab)
Lapos és gömbölyű ecset (6, 8, 12)
Ivópohár
Tornaruha, tornacipő (benti, kinti)
Melegítő
Tornazsák
Váltópapucs (cipő)
Iskolatáska
6,60 €
1,62 €
13,70 €
4,38 €
4,56 €
3,41 €
9,68 €
13,72 €
1,49 €
1,22 €
1,26 €
0,75 €
2,17 €
1,00 €
7,00 €
18,00 €
5,00 €
7,00 €
60,00 €

Persze nyilván 60 eurónál olcsóbb iskolatáskát is lehet kapni.

Emellett ne feledjük, hogy minden magyar iskolába íratott kiselsős iskolatáskát és 10 ezer forint ösztöndíjat kap a Rákóczi Szövetégtől.

A tanszerlista iskolánként változhat. A felsorolásban nem szerepel például az egyszerű ceruza, a radír, a vonalzó, aztán van sima füzet, vonalas füzet, négyzethálós füzet, kottafüzet és mindegyikre védőborító (természetesen a tankönyvekre is kell borító), iratmappák, stb, stb – bár ezek többnyire filléres kiadást jelentenek, de szintén összeadódnak.
És ugye most végig csak egy gyerekről beszéltünk.

Másrészt sok önkormányzat támogatja az iskolakezdést, érdemes figyelni az ezzel kapcsolatos helyi híreket és érdeklődni a lehetőségek felől.

Korábbi cikkünk a témában: ISKOLASZEREK TANÉVKEZDÉSHEZ

180 euróba kerül a tanévkezdés” című cikkünk a #site_linkoldalon jelent meg.

Post Comment