Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: Afganisztánban komoly emberi jogsértések veszélye fenyeget

Čaputová: Afganisztánban komoly emberi jogsértések veszélye fenyeget
Mészáros Richárd
2021. 08. 16., h – 23:18

2021. augusztus 17., kedd – 07:00
Friss ikon
Off

Törzs

„Ebben a pillanatban elsősorban azoknak kell segíteni, akik segítették az afganisztáni missziónkat és az ottani közös projektjeinket, mert az életük veszélyben lehet. Szükségesnek tartom ennek a tevékenységnek a komplex kivizsgálását, hogy tanuljunk a hibákból” – jelentette ki.

A Talibán nevű afgán katonai mozgalom harcosai vasárnap Kabulban az elnöki palotát is elfoglalták. Asraf Gáni afgán elnök röviddel előtte Üzbegisztánba menekült.

Kabulból jelenleg több ezer ember próbál elmenni. Sok nyugati ország bezárta az ottani nagykövetségét, és evakuálja az ott lévő polgárait és munkatársait.

Nem veszélytelen a szlovák légierő kabuli mentőakciója

Pozsony/Kabul |

A szlovák kormány a légierő csapatszállító repülőgépét küldte az afganisztáni Kabulba, hogy az ott rekedt szlovák állampolgárokat és a szlovák hatóságokkal együttműködő afgánokat evakuálják az országból.

Bevezető
Pozsony |

A helyzet Afganisztánban sajnos rossz, és ez komoly emberi jogsértések veszélyét, illetve a régió stabilitásának az elvesztését hozza magával. Ez nemcsak a rosszul véghezvitt kivonulásnak, hanem a nemzetközi közösség által korábban meghatározott feltételek következetlen számon kérésének is az eredménye. Ezt Zuzana Čaputová államfő közölte az országban lévő jelenlegi helyzetre reagálva. 

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment