Search by category:
Egyéb kategória

Amikor belassul

Amikor belassul
Hegedűs Norbert
2021. 08. 18., sze – 07:50

2021. augusztus 18., szerda – 08:00
Friss ikon
Off

Törzs

Bandika és Ervin a Homályos tekintetű homárhoz címzett lakótelepi csapszékben székeikre tapadva beszélgettek a következő évszázadok kilátásairól, és várták a lehűlést. Idénre meguntam az olimpiát, meg a kovászos uborkát, de a meleget is – fakadt ki Bandika. Nem baj, jövőre lesz megint – gurított egy jéghideg Kofolát a torkába Ervin, majd arról kezdett beszélni, hogy a britek már az 1830-as években ott voltak Afganisztánban, bár nem sokáig.

Sokáig nem történt semmi, majd bemondta a tévé, hogy Lionel Messi könnyeiért nagyon-nagyon sok pénzt kínálnak egyesek. Mert hogy el fogják árverezni őket, pontosabban a papír zsebkendőt, amelybe azon a bizonyos sajtótájékoztatón a könnyeit törölte. Ez a világon elvégzett minden munka megcsúfolása – jegyezte meg Bandika. Szerinte Messi már nem is focista, hanem egy vallás. Valószínűnek tűnik, hogy az elkövetkező ezer év során egy iparág épül a Messiereklyékkel való kereskedelemre. Földi maradványait darabokban, ruháit és egyéb vagyontárgyait pedig a feketepiacon értékesítik majd, mint ahogy a középkorban a szentek (állítólagos) ereklyéit. Az sem kizárt, hogy a fanatikus futballszurkolók már nem csak focistamezeket, meg sálakat, meg zászlókat, meg dedikált labdákat fognak gyűjteni, hanem a játékosok eldobott papír zsebkendőit is, hiszen most éppen ez történt.

Ervin szerint Messinek semmi köze a szentekhez, annál több köze van viszont Elvis Presley-hez, Diana hercegnőhöz vagy Michael Jacksonhoz. Bandika képtelen volt azonosulni a felhozott párhuzammal.

Aki még focizni sem tudott, azt nekem ne hasonlítgassa Messihez, jó? Ezek, akiket említeni tetszett, olyan messzi vannak Lioneltől, mint az alma a fájától. Ervin megértette, hogy túllőtt a célon, ezért visszavett kicsit. Aztán Bandika is visszavett. Talán igaza van – tekintett a távolban remegő lakótelep kontúrjaiba. Messire egyre többen tekintenek messiásként. A neve is úgy kezdődik, és ez biztosan nem lehet véletlen. Viszont nem tudom sajnálni. Meg szerintem nem is kell. Ahogy pani Zuzanát sem, aki majdnem megnyerte a Covid-lottón a 400-ezret, de aztán belassult a rendszer, és nem fogadták el a válaszát. A hirtelen jött pénz többet árt, mint használ. Ervin akkorát bólintott, hogy majdnem eldöntötte fejével a poharát. Hát igen, minden és mindenki belassul néha. A focisták is, meg a világpolitika is. Miért pont a lottósorsolás lenne kivétel?

A szerző a Vasárnap munkatársa
 

Bevezető

Éppen felszáradtak Lionel Messi könnyei, amikor Bandika és Ervin megtudta, hogy Lionel Messi elsírta magát. Ez még az előtt történt, hogy a tálibok visszafoglalták volna Afganisztánt, de már az után, hogy Szlovákia elindította az oltási lottót.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Veres István

Read More

Post Comment