Search by category:
Egyéb kategória

VIDEÓ + GALÉRIA: Hangos sípszóval és felvonulással követelték az elkerülőút megépítését

VIDEÓ + GALÉRIA: Hangos sípszóval és felvonulással követelték az elkerülőút megépítését
Mészáros Richárd
2021. 08. 19., cs – 19:30

2021. augusztus 19., csütörtök – 19:33
Friss ikon
Off

Törzs

Jozef Belický, Vágsellye polgármestere a csütörtök délutáni tiltakozó megmozdulás szervezőjeként elmondta, a régióbeli önkormányzati képviselők is támogatják a harcban. Mindannyiuk érdeke, hogy megépüljön az elkerülőút, mert elviselhetetlen, hogy naponta mintegy harmincezer gépkocsi, köztük rengeteg teherautó és kamion haladjon át a városon. A mintegy száz tiltakozó közül sokan aláírták az elkerülőút megépítését sürgető petíciót.

„Méltó életkörülményeket szeretnének a járási székhely lakosai és a térségben élők. Nem ébredhetnek minden nap arra, hogy hosszú perceken át kénytelenek vesztegelni a forgalmi dugókban, és alig tudják magukat átverekedni a városon!” – hangsúlyozta a polgármester.

A kerülőutat az Integrált Infrastruktúra Operációs Program támogatásából építették volna meg. Végül mégis megvonták a támogatást a beruházótól, mert állítólag nem volt meg minden építkezéshez szükséges dokumentációja. Tóth Pál, a közeli Vághosszúfalu polgármestere is csatlakozott a tiltakozókhoz és megjegyezte, a községükön keresztül is napi 15-20 ezer gépkocsi halad át, ami elfogadhatatlan és zavaró az itt élő lakosok számára. Az elkerülőút megépítésével biztonságosabbá, békésebbé válhatna a helyzet. Peter Gomboš városi képviselő elmondta, mintegy húsz éve tagja a testületnek, és végtelen történetként éli meg, hogy hiába kér a város megoldást a közlekedési problémára, mégsem talál meghallgatásra. Szeles István régóta él Vágsellyén, kerékpáron érkezett a Vág túloldaláról, hogy támogassa a tiltakozást a Vágvecse városrészben lévő körforgalomnál. További részletek lapunk nyomtatott számában.

VIDEÓ + GALÉRIA: Hangos sípszóval és felvonulással követelték az elkerülőút megépítését
2021. 08. 19., cs – 19:33
Mészáros Richárd
Gallery images

Leírás

Száz Ildikó felvételei

Bevezető
Vágsellye |

Több évtizede küzdenek a vágsellyei és a régióbeli lakosok az elkerülőút megépítéséért, ma első alkalommal döntött úgy a város vezetése, hogy az eddig rendületlenül tüntető civil szervezetek élére áll.

Település / hely
Vágsellye

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment