Search by category:
Egyéb kategória

Ellentétes nyékvárkonyi és királyfiakarcsai rajt

Ellentétes nyékvárkonyi és királyfiakarcsai rajt
Lencsés Zoltán
2021. 08. 20., p – 17:10

2021. augusztus 21., szombat – 15:30
Friss ikon
Off

Törzs

„Az eredmény ugyan azt sugallja, hogy nem voltunk partiban az ellenféllel, szerintem azonban nem volt osztálykülönbség a két csapat között. Még annak ellenére sem, hogy a vendégek jobb játékerőt képviseltek. Orvosolható hibáinkból húztak hasznot. Ráadásul 180 perce gólképtelenek vagyunk, a szerencse is elpártolt tőlünk. Kollektívánk gólfelelőse, Kósa Dávid térdsérülése miatt még nem bevethető. Mielőbb meg kell találnunk a kudarcok ellenszerét. Remélem, vasárnap Balonyban elrugaszkodunk a holtpontról” – értékelte védencei gyengécske idény eleji produkcióját Kósa Mihály, a nyékvárkonyiak játékosedzője. 

Az ambiciózus vendégek második meccsüket nyerték 4:0 arányban, hálójuk még érintetlen, csupán rosszabb gólkülönbséggel szorulnak a tabella második lépcsőfokára. „Nagy pozitívum, hogy a hagyományok szellemében Királyfiakarcsán a focit szívvel-lélekkel csinálják. A játékoskeretet fiatalok és magasabb osztályt is megjárt rutinos futballisták alkotják. Összetartó kollektíva a miénk. Az edzéseket rendszeresen húsz-huszonkét labdarúgó látogatja. Fűti őket a bizonyítási vágy. Megharcolnak a mezekért, a kezdőcsapatba, a cserepadra való kerülésért. A konkurenciára való tekintettel bárki helyettesíthető. Amint azt a járványügyi szabályok megengedték, elkezdtük a csoportos edzéseket, hetente háromszor gyakoroltunk. A játéktudás és a jó erőnlét nagy előnynek számít” – ecsetelte az újonc csapat háza táján fellelhető pozitívumokat Csápai Zoltán, a királyfiakarcsaiak játékosedzője, aki szerint köszönet jár a vezetőségnek, hogy sikerült leigazolni a gólerős Ravasz Tibort. A nevezett az új idényben hazai pályán és idegenben egyaránt triplával került rivaldafénybe. „Nem vitás, Tibor vérbeli gólzsák. Felsőbb osztályból érkezett, még most is ott lenne a helye” – fűzte tovább a gondolatsort a tréner. 

„Munkahelyi elfoglaltságomra való tekintettel már nem tudom bevállalni a kerületi bajnokságban való szereplést. Ugyan előző klubom is az AG Sport ligába jelentkezett, de nyolc és fél év kisudvarnoki játék és edzőség után úgy éreztem, hogy ideje váltani. A két triplát ugyan én jegyzem, de ebben nagy szerepet játszottak a társak, akik gólpasszokkal asszisztáltak. Ha vasárnap eljutok a bajnokira, akkor természetesen azon leszek, hogy otthon tartsuk a három pontot” – nyilatkozta lapunknak Ravasz Tibor. 
A királyfiakarcsai újonc már javában az újabb kihívásra készül: vasárnap a Gödör Arénában az éllovas csallóközcsütörtökiek csapatát fogadja. „Mindegyik összecsapásra egyformán, nagy elánnal készülünk. Nagy csatára van kilátás, célunk a győzelem” – fogalmazta meg a célkitűzést Csápai Zoltán. 

Bevezető
Nyékvárkony/Királyfiakarcsa. |

A nyékvárkonyiak vereséggel, az újonc királyfiakarcsaiak győzelemmel rajtoltak el a Dunaszerdahelyi Területi Bajnokság VI. ligájában. A két együttes a folytatásban múlt vasárnap délelőtt a nyékvárkonyi futballpályán mérte össze tudását, ahol a hazaiak 0:4-es vereséggel borzolták szurkolóik kedélyeit. 

Település / hely
Nyékvárkony/Királyfiakarcsa.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Ágh István

Read More

Post Comment