Search by category:
Egyéb kategória

Ünnepi zárógála és oltási lehetőség a császári-királyi lovardában

Ünnepi zárógála és oltási lehetőség a császári-királyi lovardában
Száz Ildikó
2021. 08. 20., p – 08:50

2021. augusztus 20., péntek – 11:00
Friss ikon
Off

Törzs

Az Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet parkolójában, új időpontban, hétfőtől vasárnapig, reggel 7-től délután 15 óráig tesztelik a lakosokat, akik a korona.gov.sk honlapon regisztráltak. Az antigén gyorstesztért 5 eurót, az antigén alapú immun fluoreszcencia tesztért 15 eurót kérnek. A lakosok a pénztárban fizetik ki a kezelési díjat.

Az Érsekújvári járás továbbra is a zöld színű besorolásban marad, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy a Lég(Új)Vár programsorozat zárógáláját ötszáz fő részvételével rendezik meg a császári-királyi lovardában augusztus 28-án. Bernáth Petronella, az Érsekújvári Városi Hivatal szóvivője arról tájékoztatott, hogy a belépés ingyenes, kötelező a kézfertőtlenítés és a védőmaszk viselése. Aki mindenképpen részt szeretne venni a gálaműsoron, foglalhat belépőt a főtéri kultúrház turisztikai-tájékoztató irodájában, a sajtó munkatársainak a részvétele előzetes regisztrációhoz kötött. A gálával egyidejűleg a lakosok felvehetik a védőoltást a császári-királyi lovardában 18 órától 21 óráig.

Érsekújvár rendkívül büszke arra, hogy elnyerte a Kultúra Városa 2020 rangos elismerést. Sajnálatos módon a legtöbb rendezvényét a koronavírus-helyzet miatt későbbre kellett halasztani, vagy módosítani a helyszínt és az időpontot, a kritikus hónapokban külföldi művészeket sem fogadhattak. A programok egy részét 2021-re halasztották, a legtöbb szabadtéri akció a tavaszi hónapokban és az idei nyár folyamán valósulhatott meg a látogatók nem kis örömére. A Hullámok közt, avagy haladunk tovább! elnevezésű zárógála szervezői a műsorban többször utalnak majd a nem könnyű, mindenkit próbatételek elé állító koronavírus-helyzetre. A műsorral köszönetet szeretnének mondani az első fronton küzdő egészségügyi dolgozóknak és a szociális dolgozóknak, akiknek tiszteletjegyet küldtek a rendezvényre. A műsorban közreműködnek olyan jeles előadók, mint a népszerű Katka Koščová, Sisa Fehér, Lucia Novotná, a Družina és a Hmlisto együttestek, valamint Peter Janků énekes. Fellép az Érsekújvári Művészeti Alapiskola zenei triója és koncertet ad az érsekújvári születésű Fekete Tamás zongoraművész, aki Milan Rúfus egyik versét zenésítette meg.

Kiállítást nyitnak a Slovak Press Photo 2020 alkotóinak műveiből, melynek témája a Covid-19. Meglepetésvendége is lesz a gálaműsornak, amelyről nem kívántak több tájékoztatást nyújtani a szervezők.

Bevezető
Érsekújvár |

A védőoltás felvételére és tesztelési lehetőségre is van alkalom a járási székhelyen. A kultúra városában a Lég(Új)Vár zárógálájával egyidejűleg előzetes regisztráció nélkül kaphatják meg a védőoltást a rendezvény helyszínén az érdeklődők, a császári-királyi lovardában.

Címkék

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment