Search by category:
Egyéb kategória

Mától már 12 járás narancssárga besorolású

Mától már 12 járás narancssárga besorolású
Mészáros Richárd
2021. 08. 23., h – 08:26

2021. augusztus 23., hétfő – 08:32
Friss ikon
Off

Törzs

a Selmecbányai, a Gölnicbányai, a Késmárki, a Kassai (I.–IV.), a Lőcsei, a Poprádi, az Iglói, a Sztropkói, valamint a Varannói járás.

Cím
A narancssárga színnel jelölt járások:

A zöld járásokban az oltottak korlátozás nélkül végezhetik a legtöbb tevékenységet, azoknak viszont, akik nincsenek beoltva a Covid-19 betegség ellen, és nem is teszteltetik magukat, enyhe korlátozásokkal kell számolniuk. A védőmaszk viselése továbbra is kötelező a belső terekben, mind a zöld, mind a narancssárga járásokban.

A narancssárga besorolású járásokban szigorúbb szabályok vonatkoznak a tömegrendezvényekre, az éttermekre, a fitnesz- és wellnessközpontokra, valamint az esküvőkre és a halotti torokra. A vendégek maximális létszáma a szervező által választott működési rendtől függ.

A tömegrendezvények szervezői és a vendéglátóipari egységek üzemeltetői újabban maguk dönthetik el, hogy kinek engedélyezik a belépést. Három üzemmód közül választhatnak: csak a teljes védettséget élvezőket engedik be, vagy azokat, akik oltva vannak, teszteltették magukat vagy átestek már a Covid-19 betegségen, illetve a harmadik lehetőség, hogy mindenkit beengednek megkülönböztetés nélkül.

(TASR)

Bevezető
Pozsony |

Augusztus 23-tól, hétfőtől a Covid-automata szerint 12 járás lépett a narancssárga színnel jelölt, ún. éberségi fázisba, az összes többi a megfigyelési, zöld fázisban van.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment