Search by category:
Egyéb kategória

NÖVÉNYTAN 7

Tankönyvszerű NÖVÉNYTAN oktatási segédanyag az általános oktatási rendszerű tanintézetek 7. osztálya számára

Ez a könyv megismertet benneteket a növények, gombák és prokarióta szervezetek változatosságával. Elsősorban ezeknek a szervezeteknek azokkal a képviselőivel ismerkedtek meg, amelyek Ukrajna területén fordulnak elő. A könyv segít nektek eligazodni az élőlények színes világában, megtanít benneteket arra, hogyan különböztethetitek meg az ember szempontjából hasznos és káros fajokat, s tanácsokat kaptok, hogy miként alkalmazhatjátok a megszerzett ismereteket a mindennapi életben. Remélhetőleg a biológia tanulásának köszönhetően óvni fogjátok az élő természetet és az egész környezetet.

Hogy a tanulásotok hatékony és érdekes legyen, ez a szöveg részekre, témákra és paragrafusokra tagolódik. Minden rész elején megtalálhatók az egyes paragrafusokban tárgyalt kulcskérdések. A részek, témák és paragrafusok a megfelelő oldalszámokkal a Tartalomban vannak felsorolva. A tankönyv végén szakkifejezések szótára és azok a fogalmak találhatók, amelyeket az új anyagok tanulása során kell elsajátítanotok.

Minden paragrafus elején – ismétlés céljából – a korábban átvett tananyagra vonatkozó kérdéseket találtok. Ezek nem csupán a már ismert tananyag felidézését segítik elő, hanem felkészítenek benneteket az új ismeretek befogadására is. Minden paragrafus végén megtaláljátok az elsajátítandó szakkifejezéseket és fogalmakat. A könyv olvasása közben feltétlenül tanulmányozzátok a szöveges anyagot kiegészítő és annak megértését segítő vázlatokat és ábrákat. A könyv anyagának eredményesebb elsajátítása érdekében tanuljátok meg a lényeges elemek kiemelését, példákkal való alátámasztását. A szöveg és a tanár előadása mellett használjatok kiegészítő olvasmányokat is. Minden paragrafus végén összefoglaló található a tanultak tömör összegezésével. Az ismeretek elsajátításának fokáról megbizonyosodhattok, ha megválaszoljátok a részeket záró ellenőrző kérdéseket, és megoldjátok a tesztfeladatokat. Az elméleti anyag megtanulását segítik a laboratóriumi és gyakorlati munkák. Ezek révén fontos gyakorlati készségekre tehettek szert, amelyeket a mindennapi életben is alkalmazni tudtok. A laboratóriumi munkák elkezdése előtt alaposan ismerkedjetek meg azok menetével.
Legyetek sikeresek a tanulásban és tegyetek sok érdekes felfedezést az élőlények színes és változatos világában

Loading…

Taking too long?

Reload document

|

Open in new tab

NÖVÉNYTAN 7” című cikkünk a #site_linkoldalon jelent meg.

Post Comment