Search by category:
Egyéb kategória

Idén sem lesz Párkányban Simon-Júda

Idén sem lesz Párkányban Simon-Júda
Mészáros Richárd
2021. 08. 25., sze – 14:39

2021. augusztus 25., szerda – 14:42
Friss ikon
Off

Törzs

A koronavírus-járvány miatt már másodszor marad el a városban a hagyományos, Simon-Júda napi vásár. A városháza illetékes szakosztálya és a vásár igazgatósága közölte, hogy az új Covid-automata szerint a lakosság körében népszerű eseményt csak korlátozott számú résztvevővel tarthatták volna meg, de mivel a vásárt határon innen és túl több tízezren látogatják, ezért a korlátozás a gyakorlatban kivitelezhetetlen.

A döntés meghozatalánál az ide vonatkozó járványügyi intézkedésekben előírt szervezési feltételek szempontjából mérlegeltünk. Ilyen feltétel többek között a résztvevők maximális létszáma szabadtéri rendezvény esetén, a résztvevők helyszíni elosztottsága, a higiéniai és biztonsági előírások betartása és betartatása, gasztronómiai szolgáltatások nyújtása, kulturális kísérőrendezvények megtartása” – taglalták a szervezők az Új Szónak küldött válaszukban. Hozzátették, hogy a vásárra már bejelentkezett árusokat időben értesíteniük kellett az elmaradásról szóló döntésről.

A vásár igazgatósága a jelenleg hozzáférhető és releváns közegészségügyi, hatósági információkat és járványügyi prognózisokat is figyelembe vette. Mint írják, nem volt könnyű meghozni ezt a népszerűtlen döntést, hisz a párkányi Simon-Júda vásár országos viszonylatban a közkedvelt vásárok közé tartozik, sőt, nemzetközi jellegű. A szlovákiai árusokon és látogatókon kívül további öt országból – Magyarország, Csehország, Lengyelország, Románia, Ukrajna  érkeznek a városba különböző termékeket forgalmazó vásárosok és látogatók. Ez azt is jelenti, hogy eltérő fertőzöttségi szintű országokból fogadtak volna résztvevőket. A rendezők szerint a döntést nem befolyásolta, hogy a járványhelyzet alakulása miatt országosan több helyen is lemondták, törölték a nagyvásárokat.

Az idei Simon-Júdát október 7-e és 10-e között rendezték volna meg. Elmaradása komoly érvágást jelent Párkány számára is, hiszen csak a standbérleti díjakból több százezer euró folyik be ilyenkor.

Bevezető
Párkány |

A járványhelyzet alakulása miatt idén sem tartják meg Szlovákia egyik legnagyobb szabadtéri vásárát. Korlátozni kellett volna a látogatottságot, az pedig megoldhatatlan.

Település / hely
Párkány

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Buchlovics Péter

Read More

Post Comment