Search by category:
Egyéb kategória

Naď: Készen állunk az újabb kabuli mentőakcióra

Naď: Készen állunk az újabb kabuli mentőakcióra
Czímer Gábor
2021. 08. 25., sze – 10:40

2021. augusztus 25., szerda – 10:43
Friss ikon
Off

Törzs

„Valószínűsítem, hogy ezzel kapcsolatban vita is lesz a kormányülésen” – mondta Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter az afganisztáni mentőakció újabb felvonásáról, és hozzátette, a szlovák fegyveres erők készek a bevetésre. A tárcavezető szerint a kérdés az, a szlovák kormány felvállalja-e azt a nagyon komoly biztonsági kockázatot, amit a kabuli reptérre való leszállás jelent. „A tálibok világosan kijelentették, nem engednek már civileket a reptérre. Így előfordulhat, hogy odamegyünk, de nem lesz ott senki, aki felszállhatna a gépre” – magyarázta a miniszter. Hozzátette, egyelőre nyitott kérdés, hogy augusztus 31-ig, ameddig a tálibok a külföldi katonák jelenlétét tolerálják, befejeződik-e az evakuáció.

Naď arról is beszélt, hogy az USA, Nagy-Britannia, Franciaország, Németország erői naponta 15-18 ezer személyt evakuálnak a radikális iszlamisták által megszállt országból. A miniszter szerint egyelőre a szlovák hatóságok a kimenekítendő személyek listájának összeállításán dolgoznak. „Ha ők kint lesznek a reptéren, akkor megállapodhatunk a szövetségeseinkkel, hogy menekítsék ki őket, vagy mi küldünk értük gépet” – mondta a védelmi miniszter azzal, nem gondolja, hogy 250 személyről lenne szó.

Bevezető
Pozsony |

A kormány a mai nap folyamán mérlegeli, hogy újabb katonai különgépet küldjön-e a kabuli reptérre, annak érdekében hogy további embereket evakuáljanak a tálibok által elfoglalt Afganisztánból.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Czímer Gábor

Read More

Post Comment