Search by category:
Egyéb kategória

Tovább romlik a járványhelyzet, jövő héttől már az Érsekújvári járás is súlyosabb besorolást kap

Tovább romlik a járványhelyzet, jövő héttől már az Érsekújvári járás is súlyosabb besorolást kap
Mészáros Richárd
2021. 08. 25., sze – 11:35

2021. augusztus 25., szerda – 11:35
Friss ikon
Off

Törzs

A jövő héttől érvényes járványtérkép szerint már további négy járás kerül az éberségi fázisba, így a Bártfai, a Kassa-vidéki, az Érsekújvári és a Garamszentkereszti. Az e hetén érvényes beosztáshoz képest ismét a megfigyelési fázisba, a zöld színnel jelölt járások közé kerül át az Iglói és a Sztropkói járás.

a Selmecbányai, a Bártfai, a Gölnicbányai, a Késmárki, a Kassai (I.–IV.), a Kassa-vidéki, a Lőcsei, az Érsekújvári, a Poprádi, a Varannói és a Garamszentkereszti járás

Cím
Jövő héttől a narancssárga színnel jelölt járások a következők:

A zöld járásokban az oltottak korlátozás nélkül végezhetik a legtöbb tevékenységet, azoknak viszont, akik nincsenek beoltva a Covid-19 betegség ellen, és nem is teszteltetik magukat, enyhe korlátozásokkal kell számolniuk. A védőmaszk viselése továbbra is kötelező a belső terekben, mind a zöld, mind a narancssárga járásokban.

A narancssárga besorolású járásokban szigorúbb szabályok vonatkoznak a tömegrendezvényekre, az éttermekre, a fitnesz- és wellnessközpontokra, valamint az esküvőkre és a halotti torokra. A vendégek maximális létszáma a szervező által választott működési rendtől függ.

A tömegrendezvények szervezői és a vendéglátóipari egységek üzemeltetői újabban maguk dönthetik el, hogy kinek engedélyezik a belépést. Három üzemmód közül választhatnak: csak a teljes védettséget élvezőket engedik be, vagy azokat, akik oltva vannak, teszteltették magukat vagy átestek már a Covid-19 betegségen, illetve a harmadik lehetőség, hogy mindenkit beengednek megkülönböztetés nélkül.

(noviny.sk)

Bevezető

Augusztus 30-tól, hétfőtől már az Érsekújvári járás is a narancssárga színnel jelölt, ún. éberségi fázisba kerül. 

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment