Search by category:
Egyéb kategória

Újabb robbanás rázta meg Kabult

Újabb robbanás rázta meg Kabult
Mészáros Richárd
2021. 08. 26., cs – 22:43

2021. augusztus 26., csütörtök – 22:45
Friss ikon
Off

Törzs

Kenneth McKenzie tábornok, az amerikai hadsereg Középső Parancsnokságának (Centcom) vezetője megerősítette, hogy két öngyilkos merénylő követte el a csütörtök délutáni két merényletet, s mindketten az Iszlám Állam terrorszervezethez tartoznak. Elmondta: az életüket vesztett katonák mellett további tizenöt katona megsebesült.

Pentagon: két robbantás történt a kabuli repülőtér környékén, legalább 60 halott

Kabul |

Legalább 13 halottja – köztük több gyermek – van az afgán főváros, Kabul repülőterénél c

McKenzie ellenlépésekkel fenyegette meg a merényletek elkövetőit. Mint fogalmazott: megtorolják az Iszlám Államon. Hozzáfűzte: az amerikai hadvezetés számít újabb támadásokra.

A tábornok jelezte, hogy az amerikai erők folytatják az emberek kimenekítését. Mint fogalmazott, az Egyesült Államoknak van elegendő katonai ereje, hogy megvédhesse a helyszínen tartózkodó katonáit. Most az a cél, hogy ne történjék újabb merénylet – fűzte hozzá.

Csütörtök este az Iszlám Állam nevű terrorszervezet közleményben tudatta, hogy harcosai követték el a véres támadásokat.

António Guterres, az ENSZ főtitkára csütörtök este összehívta az ENSZ Biztonsági Tanácsát (BT) az afganisztáni helyzet megvitatására. Guterres erről levélben értesítette a BT állandó tagjait. A tanácskozást hétfőn tartják.

Bevezető

Újabb robbanás rázta meg Kabult csütörtök este. Az előző két merényletben legalább hatvanan, köztük tizenkét amerikai katona halt meg. Guterres összehívta az ENSZ BT-t.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment